Για την προστασία του Δάσους Συγγρού μεριμνούν Δήμος Αμαρουσίου & ΙΓΕ
Ποιότητα Ζωής

Για την προστασία του Δάσους Συγγρού μεριμνούν Δήμος Αμαρουσίου & ΙΓΕ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 η πρώτη συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργου Πατούλη με τον νέο πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών δρ. Αθανάσιο Σαπουνά, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ευθύμιου Τσίγκα και του διευθυντή του ΙΓΕ Γεώργιου Μπαλωματή.

Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του ΙΓΕ σε όλα τα επίπεδα, ειδικότερα όσον αφορά στην προστασία του Δάσους Συγγρού και στην ενίσχυση – συνέχιση του κοινωφελούς έργου του ΙΓΕ».

Ο νέος πρόεδρος του ΙΓΕ σημείωσε ότι «το Δάσος Συγγρού έχει ανεκτίμητη αξία» και ότι «προσβλέπει στην πολύτιμη βοήθεια της δημοτικής αρχής για τη φύλαξη και την καθαριότητά του». Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πρόθεση του ΙΓΕ για τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού, με σκοπό όχι μόνον την προστασία και την ανάδειξη το Δάσους, αλλά και τη συνολική αναβάθμιση του ρόλου του ΙΓΕ και των υποδομών του, στο πλαίσιο των κανόνων του κληροδοτήματος.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε ότι «είναι βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η προστασία του Δάσους, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα πνεύμονα πρασίνου, αλλά και πολύτιμο κόσμημα για την πόλη του Αμαρουσίου». Επιβεβαίωσε ότι «ο Δήμος σε συνεργασία με το ΙΓΕ και με την αρωγή των αρμόδιων φορέων, θα αναλάβει τη φύλαξη και την προστασία του Δάσους και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ενώ θα συνεχίσει να μεριμνά για το Δάσος, για την καλή λειτουργία των Σχολείων των Αναβρύτων, και την ασφάλεια των περιπατητών και των δημοτών που επισκέπτονται το Δάσος».

Τόσο ο δήμαρχος Αμαρουσίου όσο και ο πρόεδρος του ΙΓΕ εξέφρασαν, όπως αναφέρεται «την αμοιβαία βούλησή τους για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την προστασία του Δάσους Συγγρού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet