Για τη χρήση του πάρκινγκ στον «Βασιλόπουλο» ρωτά ο Π. Κούκουζας
Ποιότητα Ζωής

Για τη χρήση του πάρκινγκ στον «Βασιλόπουλο» ρωτά ο Π. Κούκουζας

Για τις θέσεις στάθμευσης στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» στο κέντρο του Αμαρουσίου τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Κούκουζας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 10ης Φεβρουαρίου 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούκουζας τόνισε ότι παρ΄ όλο που το τρίτο υπόγειο του πάρκινγκ του καταστήματος ανήκει με παραχωρητήριο στον Δήμο Αμαρουσίου, δεν είναι δυνατή η στάθμευση αυτοκινήτων των δημοτών εκεί χωρίς να ψωνίσουν από το κατάστημα και ζήτησε απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Ακολουθεί η τοποθέτηση:

Όπως όλοι γνωρίζετε, στο super market «Βασιλόπουλος», στη συμβολή των οδών Ράλλη και Χατζηαντωνίου στο κέντρο της πόλης μας, το τρίτο υπόγειο του χώρου στάθμευσης ανήκει με παραχωρητήριο στον Δήμο Αμαρουσίου.

Πρόσφατα, από τον συνδημότη μας και παλαιό συνάδελφό μας κ. Κώστα Νταλούκα δημοσιεύτηκε άρθρο στο οποίο παρουσίαζε ως αδύνατη τη χρήση του χώρου αυτού από τους συμπολίτες μας, χωρίς να ψωνίσουν από το super market (σ.σ. βλέπε δημοσίευμα Τι συμβαίνει με το πάρκινγκ του Δήμου στο πρώην οικόπεδο Παναγόπουλου;).

Παλαιότερα, επανειλημμένως ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Ζάρδας, παίρνοντας τον λόγο στην ώρα του δημότη, μας έχει κάνει γνωστό πως με αίτησή του έχει ζητήσει να του παραχωρηθεί θέση στάθμευσης στον εν λόγω δημοτικό χώρο ή να του γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος πολίτης να χρησιμοποιήσει τον χώρο αυτό, χωρίς ποτέ η διοίκηση να του δώσει κάποια σαφή απάντηση.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όταν το εν λόγω κατάστημα έλαβε την απαιτούμενη προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρουσιάστηκε ως «ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ», όπως και είναι στην πραγματικότητα. Για τη χρήση αυτή σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις απαιτούνται μία (1) θέση ανά 15 τ.μ. καταστήματος, δηλαδή για τα 1.359 τ.μ. του καταστήματος απαιτούνται 91 θέσεις στάθμευσης (1.359 / 15 = 90,6). Το κατάστημα διαθέτει συνολικά 83 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι πέντε (5) προβλέπονται για τις κατοικίες και οι 35 ανήκουν στον Δήμο με παραχωρητήριο. Άρα μένουν 43 για το super market. Επιπλέον για το super market απαιτούνται δύο (2) θέσεις μεγάλων αυτοκινήτων για τις ανάγκες των φορτοεκφορτώσεων.

Τι έχει να πει για τα παραπάνω ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και συνεπώς η δημοτική αρχή;     

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet