Γ. Πατούλης: Περαιτέρω αναβάθμιση στο κέντρο
Ποιότητα Ζωής

Γ. Πατούλης: Περαιτέρω αναβάθμιση στο κέντρο

Η ανάπλαση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης του Αμαρουσίου, με τη δημιουργία νέων υποδομών για την εξυπηρέτηση του πολίτη, οδηγούν το Μαρούσι σε τροχιά ανάπτυξης και ανοίγουν νέους ορίζοντες για την πόλη και τους κατοίκους της σημείωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε συνάντηση με τους κατοίκους της γειτονιάς του κέντρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Μέσα σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, ο κ. Γ. Πατούλης κάνοντας λόγο για το σημαντικό έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στο ιστορικό εμπορικό κέντρο, που παραδόθηκε στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τον εμπορικό κόσμο της πόλης, υπογράμμισε ότι «αυτό το έργο αποτελεί μόνο την αρχή της μεγάλης προσπάθειάς μας για την αναβάθμιση του κέντρου και κάθε γειτονιάς, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης μας, δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης και προόδου που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Μεταξύ των έργων που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αμαρουσίου είναι:

  • Η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας που ξεκινά τις επόμενες ημέρες, με την οποία ολοκληρώνεται το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου.
  • Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης που ξεκινά τους θερινούς μήνες με αυτοχρηματοδότηση, παράλληλα με τη δημιουργία μίας νέας πρότυπης πλατείας.
  • Η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, με υπόγειο χώρο στάθμευσης 120 αυτοκινήτων, στη θέση που σήμερα βρίσκεται το Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», έργο η μελέτη για την κατασκευή του οποίου απέσπασε τιμητική διάκριση σε Πανελλήνιο διαγωνισμό.
  • Η συνολική ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και του παρακείμενου χώρου στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με τη Βασ. Σοφίας σε πρότυπο πάρκο γειτονιάς που θα συνδέεται μέσω πεζογέφυρας με το Δάσος Συγγρού.
  • Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, έργο του οποίου έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από το υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα, σχετικά με τα έργα υποδομών και ανάπλασης που υλοποιούνται σε κάθε γειτονιά, ο κ. Γ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στα γειτονιές του Αγίου Θωμά, του Παραδείσου και του Πολυδρόσου με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους πολίτες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet