Δήμος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση Περιφέρειας για σημαντικά έργα στο Μαρούσι
Περιφέρεια Αττικής

Δήμος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση Περιφέρειας για σημαντικά έργα στο Μαρούσι

Για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» δύο σημαντικών έργων – παρεμβάσεων στο Μαρούσι κατηγορεί την Περιφέρεια Αττικής η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Η Περιφέρεια Αττικής καθυστερεί αδικαιολόγητα σημαντικές για τον Δήμο Αμαρουσίου παρεμβάσεις

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «δύο σημαντικά έργα – παρεμβάσεις για τον Δήμο Αμαρουσίου βρίσκονται εδώ και αρκετούς μήνες “κολλημένα” στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δρομολογηθούν λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής και την αξιοποίηση της περιουσίας χιλιάδων συμπολιτών μας».

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν:

  • Την έγκριση της μελέτης για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς.
  • Την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής του Νότιου Σωρού.

Σχετικά με τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει ότι έχει αποστείλει στην Περιφέρεια Αττικής από τον Ιούνιο του 2016 τη μελέτη προς έγκριση, αλλά μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν έχουν απαντήσει με παρατηρήσεις τους πάνω στο περιεχόμενο της μελέτης.

Αναφορικά με την 3η Ανάρτηση Πράξης Εφαρμογής Νότιου Σωρού και την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής, ο Δήμος σημειώνει ότι «τον Νοέμβριο του 2015 η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής τη γνωμοδότηση για τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί στο στάδιο της 2ης ανάρτησης. Η Περιφέρεια Αττικής με μεγάλη καθυστέρηση μας επέστρεψε τον Ιούλιο του 2016 την εκδίκαση των ενστάσεων, με οδηγίες για την τροποποίηση της μελέτης στα μικρά μη άρτια οικόπεδα, καθώς και για τη σύνταξη πράξεων αναλογισμού σε περιφερειακούς δρόμους της μελέτης.

»Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου μέσα σε τρεις μήνες έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής τον νέο διορθωμένο πίνακα εκδίκασης των ενστάσεων, αφού πρώτα υπέβαλε σχετικά ερωτήματα στο υπουργείο που αφορούσαν τη διαχείριση μη άρτιων και μη οικοδομήσιμων ιδιοκτησιών, προκειμένου να επισπευσθεί και να συνταχθεί σωστά η μελέτη. Όμως έχουν μεσολαβήσει σχεδόν τρεις μήνες από την αποστολή του διορθωμένου πίνακα κι ακόμη οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν ολοκληρώσει τις δικές τους ενέργειες».

Να επιταχύνει η Περιφέρεια Αττικής τις ενέργειες της

Ο Δήμος Αμαρουσίου ζητά από την Περιφέρεια Αττικής να επιταχύνει τις ενέργειές της, καθώς, όπως τονίζει, οι δύο αυτές παρεμβάσεις έχουν μεγάλη σημασία για το Μαρούσι, γιατί «η ολοκλήρωσή τους θα επιτρέψει στον Δήμο να ξεκινήσει μια σειρά από αναγκαία έργα και παρεμβάσεις στις πολεοδομικές ενότητες της πόλης, για να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα αυτών των γειτονιών».

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τονίζει:

«Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των απαραίτητων από πλευράς των υπηρεσιών της ενεργειών και να μη χαθεί ούτε μια επιπλέον ημέρα.

»Καμία πλέον καθυστέρηση δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί. Ο Δήμος Αμαρουσίου έκανε από την πλευρά του ότι έπρεπε, τώρα είναι και η σειρά της Περιφέρειας να πράξει το ίδιο. Το χρωστά στην πόλη και τους κατοίκους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet