Δήμος Αμαρουσίου: Η παράταξη Μαγιάκη λέει ΟΧΙ σε κάθε έργο που γίνεται στην πόλη
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Αμαρουσίου: Η παράταξη Μαγιάκη λέει ΟΧΙ σε κάθε έργο που γίνεται στην πόλη

Με κατά μέτωπο επίθεση απαντά η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο του ποδηλατόδρομου σε Άγιο Θωμά – Παράδεισο – Πολύδροσο.

Στη σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του Δήμου ισχυρίζεται ότι η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στέκεται διαρκώς αρνητικά απέναντι στα έργα που γίνονται στην πόλη, ενώ επιδεικτικά «κλείνει τα μάτια» στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που -όπως σημειώνεται- στόχο έχουν να χτυπηθεί η Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

Για μια ακόμη φορά εκτίθεται με την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, στον ποδηλατόδρομο Αγ. Θωμά – Παραδείσου – Πολυδρόσου.

Η ανακοίνωση αυτή αναδεικνύει, για μια ακόμη, φορά την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει τον επικεφαλής και τα στελέχη της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης.

Είναι λαϊκιστές κι ανεύθυνοι γιατί:

  • Πρώτον, υιοθετούν για μια ακόμη φορά τους «μπαχαλάκηδες», δίνοντας πολιτική κάλυψη στην ακραία συμπεριφορά 3-4 ανεύθυνων συμπολιτών μας, οι οποίοι προσπάθησαν με φωνές και ύβρεις να δημιουργήσουν προβλήματα στη διεξαγωγή ενός δρώμενου που γινόταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους ασθενείς που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση.
  • Δεύτερον, αδιαφορούν ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε προγραμματική και προεκλογική δέσμευση της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου. Οι πολίτες του προαστίου μας, με συντριπτική πλειοψηφία,  έδωσαν καθαρή εντολή στον Γ. Πατούλη να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Άρα και το συγκεκριμένο έργο. Καμία μειοψηφία, όσο ακραία κι αν είναι, όσο δυνατά κι αν φωνάζει, όσες ύβρεις κι αν χρησιμοποιεί, δεν μπορεί σε μια Δημοκρατία να επιβάλλει τις απόψεις της στην πλειοψηφία. Το Μαρούσι δεν είναι ούτε Βόρεια Κορέα, ούτε Βενεζουέλα. Ας το βάλει καλά στο μυαλό του ο κ. Μαγιάκης και οι «μπαχαλάκηδες» υποστηρικτές του.
  • Τρίτον, γνωρίζουν καλά ότι το συγκεκριμένο έργο δεν έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες μας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο προκειμένου το έργο να παραληφθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η μελέτη.
  • Τέταρτο, γνωρίζουν καλά ότι για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου την ευθύνη δεν την έχει ο Δήμος Αμαρουσίου, αλλά το υπουργείο Οικονομίας, που άργησε να αποδεσμεύσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ που είχαν εγκριθεί για το έργο. Ο εργολάβος δεν πληρωνόταν, το έργο δεν προχωρούσε, οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνταν χωρίς να φταίνε. Αντί όμως ο κ. Μαγιάκης να κατηγορήσει την κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε, για προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες κατηγορεί τον Δήμο και τη διοίκηση Πατούλη. Ας τον κρίνουν οι πολίτες γι’ αυτή τη συμπεριφορά.
  • Πέμπτο, είναι κωμικό να ισχυρίζονται ότι το έργο των ποδηλατόδρομων δεν έχει ενταχθεί σε μια συνολική μελέτη κυκλοφοριακής βιωσιμότητας. Μάλλον ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν κι όχι στην Ελλάδα. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι από τη στιγμή που οι πόλεις μας είναι ήδη κτισμένες και δεν είναι δυνατόν να γίνουν από την αρχή, αντίστοιχα έργα έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και να τους παρακινήσουν να υιοθετήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακινήσεων εντός του αστικού ιστού. Αν διαφωνούν με αυτή την παρέμβαση, ας το πουν καθαρά. Αλλιώς, ας μας προτείνουν μια ρεαλιστική λύση, που δεν θα απαιτεί το γκρέμισμα της πόλης μας για να εφαρμόσουν τις ιδέες τους.
  • Έκτο, για την καθυστέρηση στη μετατόπιση των δικτύων κοινής ωφελείας που επισημαίνουν, γνωρίζουν επίσης ότι δεν ευθύνεται ο Δήμος. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε και με τον φιλικό προς την «κυβέρνηση – Μαγιάκη»  εργολάβο της ΔΕΗ, στο έργο του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού.

Η παράταξη Μαγιάκη μάς εγκαλεί για μια σειρά από προβλήματα που πραγματικά υπάρχουν στη λειτουργία της πόλης. Για τα προβλήματα αυτά δεν ευθύνεται η διοίκηση Πατούλη, αλλά το γεγονός ότι:

  • Εξαιτίας της κυβέρνησης και του «νόμου Σπίρτζη» δεν μπορούν να προχωρήσουν μελέτες και να γίνουν διαγωνισμοί για την εκτέλεση έργων.
  • Εξαιτίας της περαιτέρω μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της κατάργησης της ΣΑΤΑ, πάλι με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν μπορούν να γίνουν έργα απαραίτητα στην πόλη.
  • Εξαιτίας του 4ου Μνημονίου. που ψηφίστηκε πριν μερικές ημέρες από την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα μπορούμε για τα επόμενα τρία χρόνια να προσλάβουμε ούτε έναν εργαζόμενο στους Δήμους.

Για όλα αυτά η παράταξη Μαγιάκη δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση. Προφανώς βρίσκεται σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία. Επιλέγουν να στηρίζουν μια κυβέρνηση που χτυπά την Αυτοδιοίκηση και να δίνουν πολιτική κάλυψη σε μειοψηφίες «μπαχαλάκηδων».

Όμως τους πολίτες του Αμαρουσίου δεν μπορούν να τους εξαπατήσουν.

Οι πολίτες του Αμαρουσίου γνωρίζουν ότι η παράταξη Μαγιάκη είναι η δημοτική παράταξη που λέει ΟΧΙ σε κάθε έργο, μικρό ή μεγάλο, που έχει υλοποιήσει η διοίκηση Πατούλη τα τελευταία δέκα χρόνια. Είπε ΟΧΙ στους παιδικούς σταθμούς, ΟΧΙ στις πεζογέφυρες, ΟΧΙ στην ανάπλαση του Κέντρου, ΟΧΙ στον υπόγειο parking του κέντρου.

Γι’ αυτό και οι πολίτες όταν τους ζητήθηκε η ψήφος στις εκλογές του 2014, τους απάντησαν με ένα  μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ και είπαν ΝΑΙ στη διοίκηση Πατούλη. ΝΑΙ στη Διοίκηση των έργων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet