Δήμος Αμαρουσίου: «Σκόπιμες ανακρίβειες από τον Συλλ. Κασταλία»
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Αμαρουσίου: «Σκόπιμες ανακρίβειες από τον Συλλ. Κασταλία»

Ο Δήμος Αμαρουσίου καταφέρεται εναντίον του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» και δασολόγου – μέλους αυτού για το ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας, ανάπλαση στην οποία ο Σύλλογος αντιτίθεται (βλέπε δημοσίευμα Ο Σύλλογος «Η Κασταλία» μεριμνά για την πλ. Αγ. Λαύρας).

Παράλληλα, ο Δήμος κατηγορεί τον Σύλλογο ότι στο παρελθόν προωθούσε μέσα από τις δράσεις του κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα της δημοτικής παράταξης Κόντρα στον Καιρό και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου

στις σκόπιμες ανακρίβειες που προωθούνται μέσω του Τύπου για τα έργα στην πλατεία Αγίας Λαύρας

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που διένειμε μέσω του τοπικού Τύπου συμπολίτης μας δασολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Κασταλία», στην οποία γίνονται ανακριβείς αναφορές όσον αφορά στην ανακατασκευή της πλατείας Αγίας Λαύρας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, ο συγκεκριμένος πολίτης, αλλά και ο Σύλλογος στον οποίο ανήκει, δεν αγαπούν το περιβάλλον και το πράσινο της πόλης περισσότερο από τη δημοτική αρχή και τους υπόλοιπους κατοίκους του Αμαρουσίου. Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγωνιούν τόσο πολύ για το πράσινο της πλατείας Αγίας Λαύρας, αφού η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να προστατέψει το περιβάλλον και το πράσινο της πόλης. Για μας το πράσινο δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας, αλλά αναπόσπαστο στοιχείο της δημοτικής μας πολιτικής όλα αυτά χρόνια.

Δεύτερον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο πρόσφατο παρελθόν αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ο συγκεκριμένος Σύλλογος προωθούσε μέσα από τις δράσεις του (αλλά και από τις αντιδράσεις του στα έργα που προωθούσε η διοίκηση Πατούλη) συγκεκριμένα κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο Σύλλογος Κασταλία λειτουργούσε ως παρακλάδι της δημοτικής παράταξης Κόντρα στον Καιρό που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Λειτουργούσε με γνώμονα όχι το συμφέρον της πόλης αλλά το συμφέρον μιας δημοτικής παράταξης που είχε θέσει ως στόχο της την άλωση του Δήμου. Πίσω από τη δήθεν ανησυχία τους για το πράσινο της πόλης, κρύβονταν οι μικροπολιτικές τους επιδιώξεις.

Τρίτον, ο συγκεκριμένος Σύλλογος, μαζί με δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, από την αρχή είχαν ταχθεί ενάντια στο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου, τμήμα του οποίου αποτελεί η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο, θεμιτό κι αθέμιτο, να το ακυρώσουν. Δεν το πέτυχαν. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας είπε εξαρχής ένα πολύ καθαρό ΝΑΙ στο συγκεκριμένο έργο αλλά και σε μια σειρά άλλες παρεμβάσεις που αφορούν στην αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του προαστίου μας. Οι πολίτες του Αμαρουσίου είπαν ένα πολύ ισχυρό ΝΑΙ στη διοίκηση Πατούλη για να ολοκληρώσει και να παραδώσει στην τοπική κοινωνία το μεγαλύτερο έργο βιοκλιματικής ανάπλασης που έγινε ποτέ στην πόλη. Η ισχυρή αυτή λαϊκή εντολή ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι δεν έφτασε στα αυτιά κάποιων μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κασταλία.

Τέταρτον, μπορεί για τον δασολόγο -μέλος του Δ.Σ. της Κασταλίας τα σχέδια ανακατασκευής της πλατείας Αγίας Λαύρας να χαρακτηρίζονται απαράδεκτα, δεν έχουν όμως την ίδια με αυτόν άποψη τόσο οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, όσο και οι χιλιάδες συμπολίτες μας που επιθυμούν το έργο αυτό να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια και μελέτες που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σεβαστή η άποψη του δασολόγου, ακόμη πιο σεβαστή όμως η ισχυρή λαϊκή εντολή στη σημερινή διοίκηση του Δήμου, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Μαΐου.

Πέμπτον, είναι εντελώς ψευδείς οι ισχυρισμοί του δασολόγου μέλους της Κασταλίας για κατάργηση της παιδικής χαράς, για καταστροφή δέντρων λόγω των εργασιών, για έλλειψη εγκρίσεων από πλευράς Δασαρχείου, κ.λπ.

Αντίθετα, η αλήθεια είναι πως η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας εκτελείται σύμφωνα με την εγκεκριμένη τροποποίηση της μελέτης και σύμφωνα με την νέα Τεχνική Έκθεση Εργασιών, που εγκρίθηκε απ΄ όλους τους αρμόδιους φορείς (ΦΕΚ1528Β/21-6-2013). Οι εργασίες γίνονται υπό την επίβλεψη δασολόγου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη φυτοτεχνική μελέτη ανάπλασης. Όσο δε για το πεύκο που έγειρε, η αλήθεια είναι πως αυτό οφείλεται στη μεγάλη κακοκαιρία του χειμώνα του 2013, κι όχι στα έργα.

Έκτον, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ποτέ δεν αρνήθηκε το δημόσιο διάλογο με τους πολίτες και με τους Συλλόγους της πόλης. Είναι όμως άλλο ο δημόσιος και ουσιαστικός διάλογος, κι άλλο τα επικοινωνιακά σόου που κάποιοι ήθελαν να στήσουν για να συκοφαντήσουν ένα έργο που ήδη εκτελείται, προς όφελος της πόλης και των πολιτών. Αντίθετα, εμπάθεια και αλαζονεία επιδεικνύουν συστηματικά οι κοινωνικές και κομματικά κατευθυνόμενες μειοψηφίες, που προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους, κόντρα στις πραγματικές επιθυμίες της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του προαστίου μας.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες και πριν το τέλος του καλοκαιριού, η Πλατεία Αγίας Λαύρας θα παραδοθεί στους κατοίκους του Αμαρουσίου πιο όμορφη, πιο «πράσινη», πιο λειτουργική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet