Δήμος Αμαρουσίου: Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Αμαρουσίου: Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή

“Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να διατηρήσει την πόλη καθαρή και όχι να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα” τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος απαντά σε Σαββατιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή”.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή σημερινό (σ.σ. χθεσινό) δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», στο οποίο γίνεται αναφορά για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θέλει να επισημάνει ότι:

  1. Στόχος της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου είναι να διατηρήσει την πόλη καθαρή. Αυτό ζητούν οι δημότες, αυτό ζητούν κάτοικοι κι επαγγελματίες που πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη για να είναι το Μαρούσι καθαρό.
  2. Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο και θεσμικά κατοχυρωμένο τρόπο που υπάρχει. Η διενέργεια διαγωνισμών για την ανάθεση του οδοκαθαρισμού δημοτικών χώρων, που έχουμε επιλέξει ως διαδικασία να προωθήσουμε, είναι μια απολύτως νόμιμη διαδικασία, κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Οι πολίτες θα μας κρίνουν από το αποτέλεσμα κι εμείς, ως διοίκηση, γι΄ αυτό ενδιαφερόμαστε. Λόγο δίνουμε στους πολίτες κι όχι στην εφημερίδα «Αυγή».
  3. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών μας. Πώς όμως να καλύψουμε σήμερα τις ανάγκες σε προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας, αν δεν μπορούμε να το προσλάβουμε, λόγω των περιορισμών που τίθενται από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής; Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ο συντάκτης του άρθρου της «Αυγής» ότι ως το 2016 δεν επιτρέπονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού; Πώς θα γίνεται λοιπόν ο καθαρισμός της πόλης, όταν το υπάρχων μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί; Τι μας προτείνουν, να αφήσουμε την πόλη βρώμικη για να ικανοποιήσουμε τις ιδεοληψίες κάποιων που δεν ζουν στην πόλη μας;
  4. Όσον αφορά το σχόλιο για το που πάνε τα χρήματα των ανταποδοτικών τελών, η απάντηση είναι μια και ξεκάθαρη: πάνε στην καθαριότητα της πόλης. Ενώ υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση Πατούλη ήταν αυτή που μείωσε τα προηγούμενα χρόνια κατά 25% το ύψος των ανταποδοτικών τελών.

Στόχος λοιπόν της δημοτικής αρχής του Δήμου Αμαρουσίου είναι να διατηρήσει την πόλη καθαρή. Κι όχι να ιδιωτικοποιήσει την Υπηρεσία Καθαριότητας. Κι αυτόν τον στόχο θα τον υπηρετήσουμε με συνέπεια, διαφάνεια και νομιμότητα, με σεβασμό στα χρήματα των συμπολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet