Δενδροφυτεύσεις στον Δήμο
Ποιότητα Ζωής

Δενδροφυτεύσεις στον Δήμο

Ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε σε δενδροφυτεύσεις σε γειτονιές του Δήμου προκειμένου να αποκαταστήσει το πράσινο εκεί όπου τα φοινικοειδή δένδρα επλήγησαν από το κόκκινο σκαθάρι, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη προχωρεί στην αποκατάσταση και ενίσχυση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις.

Οι νέες φυτεύσεις πραγματοποιούνται στα σημεία εκείνα όπου τα προσβεβλημένα από το κόκκινο σκαθάρι φοινικοειδή δεν διασώθηκαν παρά τις προσπάθειες του Τμήματος Αστικού Πρασίνου του Δήμου.

Η αποκατάσταση και ενίσχυση του πρασίνου της πόλης ξεκίνησε από την οδό Φοινίκων στην περιοχή των Αναβρύτων. Ήδη φυτεύτηκαν 18 αειθαλή δέντρα, εννέα κυπαρίσσια και εννέα ψευδοπιπεριές, τα οποία εναρμονίζονται με τον περιβάλλοντα χώρο και δεν είναι ευάλωτα στην προσβολή από το κόκκινο σκαθάρι.

Παράλληλα, συνεχίστηκε και ο μηνιαίος ψεκασμός με βιολογικό σκεύασμα για τους προσβεβλημένους φοίνικες που έχουν διασωθεί στην περιοχή.

Αναφορικά με τα φοινικοειδή που χάθηκαν στο Κολυμβητήριο, αυτά θα αντικατασταθούν από άλλους θάμνους και δέντρα στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ θα συνεχιστούν συστηματικά σε μηνιαία βάση οι ψεκασμοί με βιολογικό σκεύασμα στους εναπομείναντες φοίνικες τόσο στο Κολυμβητήριο, όσο και στην περιοχή του Γυμναστηρίου στον Άγιο Θωμά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet