Δράση εκπαίδευσης των παιδιών στην Ανακύκλωση υλοποιήθηκε στο Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Δράση εκπαίδευσης των παιδιών στην Ανακύκλωση υλοποιήθηκε στο Μαρούσι

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σκοπός αυτής της δράσης ήταν, σύμφωνα με τον Δήμο, να εξοικειωθούν οι μικροί πολίτες με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, «Το λούνα παρκ της Ανακύκλωσης», να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Για τη λειτουργία και τη σωστή διεξαγωγή του λούνα παρκ υπεύθυνη ήταν, όπως ενημερώνει ο Δήμος, εξειδικευμένη εταιρεία προωθήσεων με εμψυχωτές.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα έπαιζε και από ένα γνώριμο παιχνίδι των παιδιών ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης. Ωστόσο, δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι, καθώς όλα τα παιδιά στο τέλος έλαβαν αναμνηστικά δωράκια με θέμα την Ανακύκλωση.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη δράση αυτή αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δήλωσε ότι: «Η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σημαντική είναι προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τουλάχιστον τους κοινούς περιβαλλοντικούς πόρους που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες.

Στον Δήμο μας, έχουμε δώσει απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του περιβάλλοντος έχοντας υιοθετήσει πρωτοπόρες και συγκεκριμένες δράσεις, στους τομείς του πρασίνου, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας και των βιοκλιματικών δράσεων. Σε αυτή τη λογική καλούμε όλους τους δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια για αρμονική συμβίωση με τη φύση, για μια πόλη φιλική στο περιβάλλον, ανθρώπινη και λειτουργική.

»Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας και σ΄ αυτήν οφείλουμε όλοι τη συνεισφορά μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Βασίλης Κόκκαλης και Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet