Δύο Δήμοι και 3 Σύλλογοι στο ίδιο τραπέζι για κυκλοφορία – όμβρια
Ποιότητα Ζωής

Δύο Δήμοι και 3 Σύλλογοι στο ίδιο τραπέζι για κυκλοφορία – όμβρια

“Σε άριστο πνεύμα συνεργασίας”, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυδρόσου, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, συνάντηση με θέμα τον συντονισμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τη σχεδίαση – κατασκευή αγωγών οβριών υδάτων στα διοικητικά όρια των Δήμων Χαλανδρίου και Αμαρουσίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου, Δημήτρης Καρλαύτης και του Χαλανδρίου, Κώστας Γερολυμάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Γιάννης Κορομπίλης,  οι πρόεδροι των συλλόγων Προστασίας Ρεματιάς, Παραδείσου, Πολυδρόσου Κ. Δάνου, Γ. Βαρδουλάκης, Β. Καπρινιώτης, τα μέλη των Δ.Σ. των προαναφερόμενων Συλλόγων, Λ. Προεστάκη,  Γ.Ν. Σαραντοπούλου, οι μελετητές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθηγητής Β. Ματσούκης και συγκοινωνιολόγος Γ. Μαυρογιώργος και τα μέλη κ. Ε. Χαλάτση και κ. Π. Πάντος.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα συμπεράσματα των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί από την υπερδεκαετή λειτουργία της Αττικής Οδού, την από έτους διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς και την υπερτοπική κυκλοφορία στις γειτονικές περιοχές των δύο Δήμων.

Με βασικό γνώμονα την επιτάχυνση εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτών τεχνικών λύσεων, με κυρίαρχο στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων, την προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας από περιττούς κυκλοφοριακούς φόρτους και τη μείωση των ρύπων και θορύβων, συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο δημοτικών Αρχών και συλλογικών φορέων, με υλοποίηση συναντήσεων παρακολούθησης των εξελίξεων.
  • Άμεση ανταλλαγή απόψεων, λύσεων, προτάσεων απευθείας μεταξύ των μελετητών, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία και τους χρόνους σύνταξης των τελικών προτάσεων.
  • Προστασία των παραρεμάτιων οδών, όπως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει.
  • Αξιοποίηση των προτάσεων της κυκλοφοριακής μελέτης «Νέλλα» υπό το πρίσμα των νεώτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.
  • Παρουσίαση στα αιρετά όργανα των δύο Δήμων (Επιτροπές Ποιότητας Ζωής, Δημοτικά Συμβούλια) επεξεργασμένων προτάσεων, μέσα και από διαβούλευση με τους δημότες στους αντίστοιχους ιστοχώρους των Δήμων και συλλογων

Στα θέματα των έργων των ομβρίων αναφέρθηκαν οι εξελίξεις στις περιοχές Πολυδρόσου και Παραδείσου Αμαρούσιου, καθώς και οι ενέργειες του Δήμου Χαλανδρίου για την περιοχή Πολυδρόσου που διοικητικά του ανήκει. Κοινή αντίληψη ήταν ότι τα έργα πρέπει να επιταχυνθούν και η σχεδίαση του Δήμου Χαλανδρίου να εναρμονιστεί και να συμπεριλάβει τμήματα περιοχών που δεν έχουν προβλεφτεί από τις αντίστοιχες μελέτες του όμορου Δήμου.

Επίσης, καταγράφηκε η πιεστική ανάγκη για την επιτάχυνση των έργων όμβριων, καθώς η μέγιστη παροχευτικότητα του υπογείου τμήματος της Ρεματιάς Χαλανδρίου, που ανέρχεται σε 70κ.μ./1min, όταν η μέγιστη απορροή της Ρεματιάς στο ίδιο σημείο ανέρχεται σε 110 κ.μ./1min, οδηγεί σε ευνόητα δυσάρεστα αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet