Δύο Best City Awards απονεμήθηκαν στον Δήμο Αμαρουσίου
Ποιότητα Ζωής

Δύο Best City Awards απονεμήθηκαν στον Δήμο Αμαρουσίου

Την ανώτατη τιμητική επιβράβευση (Gold βραβεία) έλαβε ο Δήμος Αμαρουσίου για την πρωτοπορία σε δύο τομείς του πυλώνα «Liveable City» (ΤΠΕ & Διακυβέρνηση, πολιτισμός & τουρισμός,) στην εκδήλωση Best City Awards 2017.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη, όπου 70 Δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένδεκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου.

Στο μήνυμά του σε βραβευμένους και συμμετέχοντες ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η φετινή ανταπόκριση των Δήμων μάς χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ΄ αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει για 2η χρονιά τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άλλωστε, η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική και τεχνολογική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή, έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη της προσαρμοστικότητας για τις πόλεις μας».

Τo Gold βραβείο στον Δήμο Αμαρουσίου για την εφαρμογή σε κινητές συσκευές («Δημότης Αμαρουσίου») παρέλαβε ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γεώργιος Διδασκάλου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημαντική αυτή διάκριση για τον Δήμο μας και να σας συγχαρώ για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης. Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω, ότι στον Δήμο Αμαρουσίου είμαστε περήφανοι γιατί η πολιτική που εφαρμόζουμε έχει στο επίκεντρο τον πολίτη, προσπαθώντας να διορθώσουμε την καθημερινότητά του.
Είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες».

Επίσης, στον Δήμο Αμαρουσίου απονεμήθηκε το Gold βραβείο στην κατηγορία Σχεδιασμός & Δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Πολιτιστικών Υποδομών για το «ΕΤΕΡ ART 2021 – Το Πολιτιστικό Τοπίο – Γραμμική Διασπορά της Τέχνης κατά μήκος της Αττικής Οδού».

Το βραβείο παρέλαβε ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, ο οποίος μετέφερε από την πλευρά του τον χαιρετισμό του δημάρχου κ. Πατούλη, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς την επιστημονική συνεργάτη του Δήμου Άννα Βαφειάδου για την πρότασή της και στα στελέχη του Δήμου για την υλοποίηση με επιτυχία της πρότασης, για την οποία απονεμήθηκε η σημαντική αυτή τιμητική διάκριση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet