Εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών για την Ανακύκλωση ξεκινά στο Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών για την Ανακύκλωση ξεκινά στο Μαρούσι

Ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 στα δημόσια σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών.

Η δράση υλοποιείται μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών στην ανακύκλωση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, καθώς και τοποθέτηση ειδικών κάδων στα σχολικά κτήρια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διανεμηθούν στους μαθητές Δημοτικού έντυπα, μαγνητάκια και γόμες, ενώ για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα διανεμηθεί έντυπο υλικό και τσάντες ανακύκλωσης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή αυτή τη σημαντική δράση δήλωσε:

«Η ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

»Προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση ως βασική συνιστώσα της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί την προτεραιότητα των προσπαθειών μας, καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου από το 2007 έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης στις σχολικές μονάδες της πόλης μας.

»Με αυτή την έννοια η αυτόνομη αξία του περιβάλλοντος, η ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά θα πρέπει να διαπερνά όλες μας τις προσπάθειες για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής. Το χρωστάμε άλλωστε στους εαυτούς μας, μα κυρίως στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται. Μια προσπάθεια, όπως αυτή, με σκοπό τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την εξυγίανσή του από την αλόγιστη κατάχρηση του ανθρώπου χρειάζεται πάνω από όλα τους πολίτες και κυρίως τη νέα γενιά.

»Μέσα από την ανακύκλωση συνειδητοποιούμε την ευθύνη μας απέναντι στη Φύση, τον πλανήτη Γη, το παρόν και το μέλλον των ανθρώπινων γενεών. Γι΄ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet