Ενημέρωση συλλόγων Ψαλιδίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή
Ποιότητα Ζωής

Ενημέρωση συλλόγων Ψαλιδίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Σε επίσημη ενημέρωση των εκπροσώπων του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή» και του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου προχώρησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απόφαση αναίρεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας της εφαρμοζόμενης από το 2008 κυκλοφοριακής μελέτης στη γειτονιά του Ψαλιδίου, κατόπιν προσφυγής πολίτη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι, μετά την παραπάνω εξέλιξη και τη μη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο με ενισχυμένη πλειοψηφία της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για επαναφορά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ίσχυαν από το 2008 μέχρι την κοινοποίηση της απόφασης ακύρωσης, η διοίκηση του Δήμου προτίθεται να επαναφέρει το συντομότερο δυνατόν τη σχετική εισήγηση για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση νέας κυκλοφοριακής μελέτης για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Αναφερόμενος στη μη στήριξη της συγκεκριμένης εισήγησης από τις μειοψηφούντες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέφερε: «Θέλουμε να γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής ποιοι δημιούργησαν το πρόβλημα, ποιοι δεν στήριξαν την απόφαση λειτουργώντας καταστροφικά για τη γειτονιά, αλλά και τις ενέργειες που έχουμε δρομολογήσει δεσμευόμενοι το συντομότερο δυνατόν να δώσουμε λύση στο πρόβλημα».

Από την πλευρά της, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ελένη Βλάχου-Σταματάκη εξέφρασε την αγωνία των κατοίκων για να μην υπάρξει επαναφορά στην πρότερη κατάσταση ζητώντας, παράλληλα, η νέα κυκλοφοριακή μελέτη να φέρει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή», ο πρόεδρος Δημήτρης Θεοχάρης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασίλης Ξανθάκος ανέφεραν ότι κατόπιν της επίσημης ενημέρωσής τους θα αναλάβουν να γνωστοποιήσουν το ζήτημα στα μέλη του Συλλόγου και τους κατοίκους της συνοικίας ευρύτερα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κωνσταντίνος Ρώτας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλης Κόκκαλης, καθώς και εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet