Ενημερωτική εξόρμηση της Ενότητας στο Δάσος Συγγρού για την παραχώρησή του στο Υπερταμείο
Ποιότητα Ζωής

Ενημερωτική εξόρμηση της Ενότητας στο Δάσος Συγγρού για την παραχώρησή του στο Υπερταμείο

Πραγματοποιήθηκε από την παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 ενημερωτική εξόρμηση στο Δάσος Συγγρού με θέμα τη μεταβίβαση του στο Υπερταμείο (ΕΤΑΔ Α.Ε).

Η παράταξη σημειώνει σχετική με τη δράση της αυτή:

Στελέχη, μέλη και πολλοί φίλοι της παράταξης μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και συζήτησαν με τους επισκέπτες του Δάσους για τη μεταφορά του στο Υπερταμείο προς «αξιοποίηση», μαζί με άλλα 162 δημόσια ακίνητα που βρίσκονται στο Μαρούσι.

Όπως είναι γνωστό τον Ιούνιο του 2018, σε εφαρμογή μνημονιακών δεσμεύσεων, μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο από την κυβέρνηση συνολικά 10.119 δημόσια ακίνητα, μεταξύ των οποίων αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικά μνημεία, δάση συνολικής επιφάνειας 511 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε θυμός και αγανάκτηση για αυτήν την απόφαση και ομόθυμη ήταν η άποψη να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Δάσους.

Η παράταξή  μας πιστεύει ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πολύ πλατύ και ενωτικό κίνημα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του δάσους Συγγρού με βάση τη διαθήκη της διαθέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού και θα εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το κίνημα αυτό πρέπει να έχει την υποστήριξη των όμορων Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεντέλης, της Περιφέρειας Αττικής, όλων των τοπικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, της Εκκλησίας.

Καλούμε τη διοίκηση του ΙΓΕ να πάρει θέση και ως άμεσος διαχειριστής του κληροδοτήματος να κινήσει όλες τις αναγκαίες νομικές διαδικασίες για να μην δοθεί βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο ο μεγάλος αυτός πνεύμονας πρασίνου της Βόρειας Αττικής και όλου του Λεκανοπεδίου.

Καλούμε τον Δήμο Αμαρουσίου να ενεργοποιήσει τη διαπαραταξιακή επιτροπή, που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 Οκτωβρίου 2018, να ενημερώσει και κινητοποιήσει τους δημότες, για να μην περάσουν στο Υπερταμείο το Δάσος Συγγρού και τα υπόλοιπα 162 δημόσια ακίνητα εντός του Δήμου Αμαρουσίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει άμεσα το ΦΕΚ Β2320/19-6-2018, να διαφυλάξει την πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά και να διαθέσει τους δημόσιους χώρους για την ικανοποίηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών σε χώρους πρασίνου, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γήπεδα, χώρους για διαχείριση απορριμμάτων.

Να μην τα ξεπουλήσει σε ιδιώτες για την αποπληρωμή ενός επαχθούς και επονείδιστου δημόσιου χρέους, σε βάρος της ποιότητας ζωής και της τσέπης των δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet