Ενότητα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι για την εξυπηρέτηση του Mall
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι για την εξυπηρέτηση του Mall

Για νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι Αμαρουσίου προκειμένου «για την εξυπηρέτηση του The Mall» κάνει λόγο η δημοική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει τα εξής:

Ψαλίδι – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση του Mall

Μετά τις φωτιές στο Μάτι και τις πλημύρες στο Μαρούσι η δημοτική Αρχή και οι συνοδοιπόροι της, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 31-7-2018, πέρασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι.

Οι ρυθμίσεις αυτές, που ήρθαν σαν τροποποίηση αυτών του 2007, είναι εντελώς παράνομες γιατί έχουν ακυρωθεί με απόφαση του ΣτΕ, ύστερα από προσφυγή συμπολίτη μας. Θα έπρεπε να εκπονηθεί εξ αρχής νέα κυκλοφοριακή μελέτη, στο πλαίσιο γενικότερης μελέτης βιώσιμης κινητικότητας στο Μαρούσι, που θα ελάμβανε υπόψη της τις αλλαγές που έγιναν στην περιοχή από τότε, δηλαδή:

  • Μεταφορά υπουργείου Παιδείας
  • Ανέγερση κτηρίου 4000 τ.μ στον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας
  • Χρήσεις γενικής κατοικίας στο νότιο παράδρομο της Αττικής Οδού.

Τίποτα από όλα αυτά δεν ελήφθη υπόψη. Ούτε καν το ισχύον νομικό πλαίσιο της Αττικής Οδού που δεν επιτρέπει να διοχετεύεται υπερτοπική κυκλοφορία στους παραδρόμους.

Οι οδοί Αν. Παπανδρέου, Βύρωνος και Μ. Ανδρόνικου που περικλείουν την πολεοδομική ενότητα παραμένουν συλλεκτήριοι οδοί υπερτοπικής κυκλοφορίας, με μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους, καταστρατηγώντας έτσι τον χαρακτήρα της αμιγούς κατοικίας της περιοχής.

Δυστυχώς, ο μελετητής προσάρμοσε τη μελέτη του στις οδηγίες της δημοτικής Αρχής που το κυριότερο που την απασχολούσε ήταν πώς θα δώσει διέξοδο στα αυτοκίνητα που κατευθύνονται από το Mall προς τη Λεωφόρο Κύμης και την Κηφισίας, μέσω των παράδρομων της Αττικής Οδού.

Επιβεβαιώθηκε, έτσι, για μια ακόμα φορά η θέση μας ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε βάρος των κατοίκων του Ψαλιδίου από τη λειτουργία του Mall είναι μη αναστρέψιμες.

Εντύπωση προκάλεσε ΌΤΙ οι τοπικοί σύλλογοι της περιοχής απεδέχθησαν τις ρυθμίσεις και συμβιβάστηκαν με τις δευτερεύουσες αλλαγές που έγιναν εσωτερικά στην περιοχή.

Τα σχέδια για τη διάνοιξη της οδού ανάμεσα στο Mall και το υπουργείο Παιδείας προς την Αμαρυσίας Αρτέμιδος, τη διαπλάτυνση της οδού Κυρίλλου και τη διάνοιξη της οδού Λακωνίας παραμένουν ευχολόγια εδώ και δέκα χρόνια και υπογραμμίζουν την αδυναμία της διοίκησης Πατούλη να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων του Ψαλιδίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet