Ενότητα: Να μη γίνει «πάρκο» κεραιών το Νέο Τέρμα
Κοινωνία

Ενότητα: Να μη γίνει «πάρκο» κεραιών το Νέο Τέρμα

Να μη γίνει το Νέο Τέρμα Αμαρουσίου «πάρκο κεραιών» ζητεί η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Η παράταξη συμμετείχε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ., με τον επικεφαλής της, Λευτέρη Μαγιάκη, και τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κούκουζα, καθώς και με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, Σπύρο Σαμιακό και Σμαράγδα Κιούση, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κατοίκων του Νέου Τέρματος κατά της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της, «η ανοιχτή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εν όψει επικείμενης εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα πολυκατοικίας της οδού Στρ. Λέκκα 33, και μάλιστα πάνω από παιδική χαρά, σε απόσταση 50 μ. από άλλη, ήδη λειτουργούσα».

Στη συνεδρίαση, που συγκλήθηκε εκτάκτως, παρέστησαν, επίσης, η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη και οι δημοτικοί  σύμβουλοι της συμπολίτευσης Βασίλης Κόκκαλης και Πέτρος Κόνιαρης.

Η Επιτροπή Κατοίκων ζήτησε την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου, όπως σημειώνει η παράταξη, να εκφράσει την συμπαράστασή του στους κατοίκους και να ληφθεί απόφαση για την τρίμηνη αναστολή για την εγκατάσταση οποιασδήποτε κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Μαρούσι, έως ότου αλλάξει ο νόμος, όπως έχει γίνει και σε γειτονικό Δήμο.

Η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων και καλεί τη δημοτική Αρχή να κάνει αυτοψία στο κτήριο όπου πρόκειται να τοποθετηθεί η κεραία, αλλά και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να μην προβεί σε καμία ενέργεια έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι της Πολεοδομίας Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Η παράταξή μας συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων για την προστασία της υγείας των ίδιων και των παιδιών τους και δεσμεύεται να βοηθήσει με κάθε μέσο, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν.

»Καλεί τη δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα σε αυτοψία για την διαπίστωση τυχόν πολεοδομικών παραβάσεων στην πολυκατοικία της οδού Στρατηγού Λέκκα 33, σύμφωνα και με το αίτημα των κατοίκων.

«Καλεί επίσης την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να αποφύγει τη δημιουργία τετελεσμένων και να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια και εργασία πριν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι της Πολεοδομίας Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet