Ενότητα: “Οι Μαρουσιώτες ξέρουν ποιοι διεκδικούν και ποιοι φωτογραφίζονται”
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: “Οι Μαρουσιώτες ξέρουν ποιοι διεκδικούν και ποιοι φωτογραφίζονται”

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με τους Χώρους Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (ΧΕΥ) στην πόλη (Δήμος: «Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας») απαντά η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι. Σε αυτήν κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη για “φθηνούς αντιπερισπασμούς”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Η διοίκηση Πατούλη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατόπιν δικής μας ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφορικά με τον επιβαρυντικό καθορισμό χρήσεων γης για τον Χώρο Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (ΧΕΥ) από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος της μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κ. Ταγαρά, μόλις δύο (2) μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, καλεί την παράταξή μας «να αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια ότι αυτά που διεκδικεί, όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώντας τα αυτονόητα, μπορούν να γίνουν πράξη από μια κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ο κ.  Πατούλης, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις του για καθολική, από όλες τις παρατάξεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετοχή στη διεκδίκηση των Χώρων Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (ΧΕΥ) που δόθηκαν από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθούν, επέλεξε να κινηθεί μόνος του, συναντώντας στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ στις 11 Απριλίου 2014,  πριν από τις δημοτικές εκλογές. 

Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ήταν ένα ακόμα δελτίο Τύπου με τις αντίστοιχες φωτογραφικές πόζες, που να πληροφορεί τους συμπολίτες μας ότι «τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά από τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ», μετά από την παρέμβαση του κ. Πατούλη.

Εκλαμβάνουμε την απάντηση του προσωπικού  γραφείου Τύπου του κ. Πατούλη -και όχι  του  Δήμου όπως ψευδεπίγραφα αναφέρεται- ως υποκριτική. Τώρα που τον «άδειασε» ο υπουργός της μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι έχει υποχρέωση  για αυτά τα κρίσιμα θέματα να ενημερώνει και να κινητοποιεί όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Αντί για σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος και για να καλύψει την αμηχανία του, επιδίδεται σε φθηνό αντιπερισπασμό.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» είναι αυτοδιοικητική παράταξη, που λειτουργεί με συνέπεια λόγων και έργων και διαρκή αγωνιστικότητα σε όλα τα πεδία, ανεξάρτητα του κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση και ανεξάρτητα των προσώπων που από θέσεις ευθύνης διαχειρίζονται θέματα που αφορούν στο Μαρούσι.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» είναι σίγουρο πως θα διεκδικήσει, μαζί με το σύνολο των συμπολιτών μας, των συλλογικών τους φορέων και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τους χώρους ΧΕΥ για τη βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης και την υποστήριξη των συμφερόντων των πολιτών,  έναντι των οποίων έχουμε υποχρέωση κατ΄ αποκλειστικότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους χώρους που παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθούν (π.χ. κεραμική έκθεση, οικόπεδο στην Αγία Φιλοθέη κ.ά.), προκειμένου να αποκτήσουν κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις. Γι΄ αυτό δεν αμφιβάλλει κανένας και καμιά στο Μαρούσι, είτε ψήφισαν είτε όχι τον συνδυασμό μας στις πρόσφατες εκλογές.

Είναι καθολική η άποψη ότι οι συνθήκες, λόγω της αλλαγής της διακυβέρνησης της χώρας, είναι πολύ πιο ευνοϊκές για το αίσιο τέλος αυτής της προσπάθειας. Ακόμα και αν η μνημονιακή κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που στήριξε ο κ. Πατούλης -ο οποίος και σήμερα στηρίζει τη Ν.Δ. και τα πεπραγμένα της- επιχείρησε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, όπως η πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και η ΚΥΑ για τις χρήσεις γης στον Χώρο Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (ΧΕΥ) της Νερατζιώτισσας.

Μαρούσι, 14 Απριλίου 2015

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet