Ενότητα: Πρώτη προτεραιότητά μας η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: Πρώτη προτεραιότητά μας η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο  περίπτερο της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι επί της πλατείας Κασταλίας η παρουσίαση του εκλογικού της προγράμματος που αφορά τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στον Δήμο Αμαρουσίου.

Την εισήγηση έκανε η Χριστίνα Κιτσάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος, η οποία αναφέρθηκε στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο και παρουσίασε στοιχεία για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο.

Όπως τόνισε, «τα ποσοστά ανακύκλωσης είναι πολύ μικρά (λίγο πάνω από το 5%), ενώ το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου που τέθηκε σε διαβούλευση τον Φεβρουάριο του 2017 παραμένει στα χαρτιά».

Η παράταξη επισημαίνει σχετικά: Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει ίδιους πόρους, που προέρχονται από τα δημοτικά τέλη, για να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες επενδύσεις. Τριτοκοσμική κατάσταση επικρατεί, επίσης, σε όλη την πόλη με τους πλημμυρισμένους κάδους, αλλά και στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό καθαριότητας του Δήμου. Στους εργαζόμενους στην καθαριότητα επικρατεί ανασφάλεια λόγω των μη σταθερών θέσεων εργασίας.

Τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής και της κ. Δούρου για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής ανέδειξε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αναλυτής και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ανυπότακτη Αττική, Γιώργος Βλάχος.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης δήλωσε ότι «η παράταξη έχει σταθερές θέσεις υπέρ της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης με διαλογή στην πηγή, η οποία εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη στους δημότες».

Τάχθηκε κατά της ανάθεσης σε ιδιώτες του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθότι, όπως είπε, «τα οφέλη από την ανακύκλωση πρέπει να επιστρέφουν στους δημότες και να μην γίνονται κέρδη για τους ιδιώτες».

Η διαχείριση των απορριμμάτων θα είναι πρώτη προτεραιότητα της παράταξης στην επόμενη δημοτική περίοδο, όπως τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η παράταξη.

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος και συζήτηση με τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet