Ερώτηση – καταγγελία για αρχαιολογικό πάρκο και δημόσιο χώρο όπισθεν του ΙΑΣΩ
Ποιότητα Ζωής

Ερώτηση – καταγγελία για αρχαιολογικό πάρκο και δημόσιο χώρο όπισθεν του ΙΑΣΩ

Για παρεμπόδιση πρόσβασης σε αρχαιολογικό πάρκο, καθώς και για  στάθμευση ιδιωτικών αυτοκινήτων, λειτουργία χώρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων και υπαίθριου συνεργείου κατασκευών σε αδιαμόρφωτο δημόσιο χώρο του Αμαρουσίου, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Ειδικότερα, σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας του Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Λευτέρης Μαγιάκης (επικεφαλής) και Κατερίνα Ψάλτη αναφέρουν:

Στον αδιαμόρφωτο δημόσιο πεζόδρομο μεταξύ του Ο.Τ. Γ1083 και του Ο.Τ. 1087,  που ευρίσκεται όπισθεν του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, απέναντι από τη Γερμανική Σχολή και εκτείνεται μέχρι το ρέμα Σαπφούς, έχει τοποθετηθεί από ιδιώτη μπάρα που αποτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση προς το παρακείμενο αρχαιολογικό πάρκο.

Η αναγνώριση του αρχαιολογικού πάρκου.

Το πάρκο έχει διαμορφωθεί εδώ και δέκα πέντε, περίπου, χρόνια από τη Β’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και περιλαμβάνει αρχαιότητες ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων.

Επί πλέον στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο σταθμεύουν ιδιωτικά αυτοκίνητα, λειτουργεί χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων και υπαίθριο συνεργείο κατασκευών.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ρυμοτομηθεί με βάση τον νόμο 3207 για το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου που όμως, μετά την απόφαση του ΣτΕ 376/2014 και την απόρριψη ως αντισυνταγματικού του άρθρου 6 του παραπάνω νόμου, ο πολεοδομικός σχεδιασμός ευρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

  • Σκοπεύει η δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει την ελεύθερη πρόσβαση προς το αρχαιολογικό πάρκο που αποτελεί το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο που ευρίσκεται στον Δήμο μας.
  • Είναι νόμιμη η λειτουργία εντός των προαναφερθέντων χώρων των χρήσεων της στάθμευσης αυτοκινήτων, μεταφόρτωσης απορριμμάτων και συνεργείου κατασκευών.
  • Έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες νόμιμες άδειες λειτουργίας και αν όχι τι μέτρα θα λάβει για την απομάκρυνση των ανωτέρω εγκαταστάσεων και την επιβολή των νόμιμων προστίμων στους αυθαιρετούντες.

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

Λ. Μαγιάκης Αικ. Ψάλτη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet