Ημερίδα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα διεξαχθεί στο Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Ημερίδα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα διεξαχθεί στο Μαρούσι

Η διενέργεια ημερίδας με θέμα «Κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αλήθειες και Ψέματα» αποφασίστηκε σε συνάντηση για την ενημέρωση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου σε ζητήματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας κατόπιν αιτήματος εκπροσώπων του κλάδου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσε απόρροια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάκληση της λειτουργίας κεραίας κινητής στην περιοχής των Αναβρύτων έπειτα από σχετική καταγγελία.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, στις 18:30, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο Γ. Πατούλης και στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου με εκπροσώπους του κλάδου κινητής τηλεφωνίας
Ο Γ. Πατούλης και στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου με εκπροσώπους του κλάδου κινητής τηλεφωνίας

Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έθεσε υπόψη των εκπροσώπων του κλάδου κινητής τηλεφωνίας τα διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει από καταγγελίες αναφορικά με κεραίες κινητής τηλεφωνίας εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου αλλά και την ανησυχία που επικρατεί σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας. Ειδική αναφορά έγινε και στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται κοντά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Δεδομένης της ανησυχίας που εκδηλώνεται από τους κατοίκους της πόλης σε διάφορες γειτονιές, ο κ. Πατούλης, ζήτησε άμεσα τη συνεργασία των εταιρειών με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα οι κάτοικοι για το εύρος του δικτύου στην πόλη αλλά και το ύψος των εκπομπών. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση της ενημερωτικής ημερίδας με τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων για την ενημέρωση των κατοίκων από επίσημα χείλη.

Συγκεκριμένα, ομιλητές της ημερίδας θα είναι εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και άλλων επιστημονικών φορέων.

Στο επίκεντρο της ημερίδας, θα βρεθούν τα θέματα που σχετίζονται με τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας στο Μαρούσι αλλά και άλλες πηγές.

Από την πλευρά τους, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, γενικός διευθυντής Γιώργος Στεφανόπουλος και οι εκπρόσωποι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας: από τη Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων της Cosmote Κική Ζανιά, από τη Vodafone Μαρία Σκάγκου, διευθύντρια Νομικών και Κανονιστικών Θεμάτων και από τη Wind Γιώργος Τσαπρούνης, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων, ενημέρωσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι όλες οι κεραίες για να αδειοδοτηθούν διέρχονται από πάρα πολλά στάδια ελέγχου από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΑΕΕ) και τον «Δημόκριτο» μέχρι την τελική έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Όσον αφορά στη νομιμότητα των κεραιών, όλοι οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαβεβαίωσαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «δεν υφίσταται παράνομη κεραία στο Μαρούσι και ότι όλες έχουν αδειοδοτηθεί κατ΄ εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, σημαντικά αυστηρότερης και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Στη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκε, επίσης, η θέση από μέρους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ότι «για την τοποθέτηση μίας κεραίας δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι μετρήσεις της συγκεκριμένης κεραίας αλλά συνολικά η εκπομπή όλων των ηλεκτρομαγνητικών πηγών που βρίσκονται σε ένα σημείο από κάθε είδους πομπούς τέτοιων συχνοτήτων».

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης κ. Στεφανόπουλος, ενημέρωσε, επίσης, ότι ήδη διεξάγεται μεγάλης κλίμακας έρευνα στην ελληνική επικράτεια για να γίνει καταγραφή όλων των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών στο σύνολο της χώρας και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο, από όπου και θα εξαχθούν όλες οι απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των εταιρειών ότι «εάν κατόπιν καταγγελίας διαπιστωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου ότι υπάρχει παράνομη κεραία, θα ακολουθούνται αυστηρά οι δέουσες ενέργειες».

Από μέρους του Δήμου παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Ευθύμης Τσίγκας, Δημήτρης Καρλαύτης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πέππας.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet