Η Ενότητα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι – Απάντηση στον Κ. Ρώτα
Ποιότητα Ζωής

Η Ενότητα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι – Απάντηση στον Κ. Ρώτα

Στο θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Ψαλίδι Αμαρουσίου επανέρχεται η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι απαντώντας σε ανακοίνωση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Κωνσταντίνο Ρώτα.

Συγκεκριμένα, η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι
Κύριοι της διοίκησης μην κοπιάζετε άδικα για να πείσετε πόσο «σοβαρή» και «υπεύθυνη» διοίκηση είστε

Αποδεδειγμένα, ποτέ δεν είχατε ουσιαστικό ενδιαφέρον για την υγεία και την καθημερινότητα των κατοίκων στο Ψαλίδι. Αλλού είχατε το ενδιαφέρον σας. Να εξυπηρετήσετε κυκλοφοριακά όλους αυτούς που ακόμη και σήμερα στερούνται περιβαλλοντικούς όρους και εγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτόν τον ρόλο έχετε επιλέξει να διαδραματίσετε. Να ρυθμίσετε αυτά που δεν μπορούν, με νόμιμο τρόπο, να ρυθμίσουν οι υπερτοπικοί επιχειρηματίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Δεν συνηθίζουμε να επιδιδόμαστε σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων γιατί πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών. Όμως αυτή τη φορά, μετά την απάντηση του αντιδημάρχου κ. Κ. Ρώτα (3-8-2018) στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε την ίδια ημερομηνία για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι, το θεωρούμε επιβεβλημένο.

Καταρχήν κύριοι της διοίκησης ύστερα από την πλημμύρα του ρέματος Σαπφούς και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε κατοίκους και εργαζόμενους, το να ισχυρίζεσθε ότι είσθε σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση που προστατεύει τους πολίτες φαντάζει σαν εμπαιγμός και αποδεικνύει υπερφίαλη αλαζονεία, παρά το γεγονός ότι εκτός από τις δικές σας ευθύνες σημαντικές ευθύνες έχει και η Περιφέρεια Αττικής.

Δεύτερο: Βαφτίσατε την επικαιροποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του 2007 στο Ψαλίδι, νέες ρυθμίσεις, προκειμένου να παρακάμψατε την απόφαση του ΣτΕ που τις ακύρωσε. Και αυτό αποσιωπάται εντελώς. Το επιβεβαιώνει όμως ο ίδιος ο μελετητής σύμφωνα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Τρίτο: Για να υποστηρίξετε την αρτιότητα της κυκλοφοριακής ρύθμισης αναφέρεστε με κολακευτικά λόγια για τη συνεργασία του μελετητή με τις αρμόδιες υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ίσως να διέφυγε της προσοχής μας που δεν είδαμε τη συνεργασία  των υπηρεσιών του Δήμου και με την Περιφέρεια Αττικής την οποία εσείς οι ίδιοι εμπλέκετε άμεσα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τέταρτο: Εσείς ως «σοβαρή» διοίκηση το 2007 με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εκπονήσατε και ψηφίσατε, αποκλειστικά για το Mall, επιβάλατε στο Ψαλίδι ασυνήθιστες καταστάσεις για αμιγή κατοικία. Και αυτή την παγιωμένη κατάσταση την επιβεβαιώσατε και με τις ρυθμίσεις που ψηφίσατε πρόσφατα στις 31-7-2108.

Πέμπτο: Ο παράδρομος της Αττικής Οδού, δηλαδή η Ανδρέα Παπανδρέου, δεν έχει ιδιοκτήτη την Περιφέρεια Αττικής όπως ισχυρίζεστε. Η λειτουργία της ρυθμίζεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του Ν 2338/1995 τον οποίο πάνω από 20 χρόνια, επιλεκτικά, τον αγνοείτε. Τόσον εσείς που επεμβαίνετε σε ζητήματα κυκλοφορίας όσο και η Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα της αρμοδιότητας της, έστω και αν το επιθυμείτε, είναι αδύνατο να διαφοροποιήσετε το καθεστώς λειτουργίας του πέραν αυτού της αποκλειστικής εξυπηρέτησης των παρόδιων ιδιοκτησιών ως δρόμου τοπικής και μόνο κυκλοφορίας.

Έκτο: Το να ισχυρίζεστε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των κατοίκων αποτελεί παραπλάνηση από τη πραγματικότητα, όπως αυτή εκφράστηκε από το φορέα της περιοχής και τους κατοίκους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Τα πρακτικά το μαρτυρούν, διαβάστε τα!                 

Έβδομο: Δεν είναι άραγε κυνικό το ότι από τότε που αναλάβατε τη διοίκηση, το 2007 μέχρι και σήμερα (το 2018), δεν κάνατε το παραμικρό για να υλοποιήσετε αυτά που δεσμευτήκατε στους κατοίκους σχετικά με τη διάνοιξη (αδιάνοικτων) δρόμων τοπικού ενδιαφέροντος αλλά και νέων δρόμων εκτροπής της υπερτοπικής κυκλοφορίας. Δεν το επιχειρήσατε ,καν, γιατί είσαστε διαχρονικά συνεπείς στην εξυπηρέτηση όλων των υπερτοπικών συμφερόντων. Συμφερόντων που σε συνθήκες πολεοδομικού κέντρου επιχειρούν και αποκομίζουν κέρδη σε βάρος της ίδιας της ζωής των κατοίκων. Μιας περιοχής με χρήσεις γης αμιγούς κατοικίας, όπως  είναι το Ψαλίδι!

Αποδεδειγμένα, ποτέ δεν είχατε ουσιαστικό ενδιαφέρον για την υγεία και τη καθημερινότητα των κατοίκων στο Ψαλίδι. Αλλού είχατε το ενδιαφέρον σας. Να εξυπηρετήσετε κυκλοφοριακά όλους αυτούς που ακόμη και σήμερα στερούνται περιβαλλοντικούς όρους και εγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτόν τον ρόλο έχετε επιλέξει να διαδραματίσετε. Να ρυθμίσετε αυτά που δεν μπορούν, με νόμιμο τρόπο, να ρυθμίσουν οι υπερτοπικοί επιχειρηματίες.

Όγδοο: Κανείς δεν ξεχνάει ότι το 2016 κάνατε δεκτή τη ΣΜΠΕ του ΕΧΣ του Mall, όπου μεταξύ όλων των άλλων περιλάμβανε και κυκλοφοριακή μελέτη απόλυτα συμβατή με αυτή που ψηφίσατε στις 31-7-2018.

Καλούμε τους κατοίκους του Ψαλιδίου, έστω και πριν το παραπέντε, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους . Η «σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση Πατούλη» ύστερα από δώδεκα χρόνια άσκοπων καθυστερήσεων για να δημιουργήσει τετελεσμένα υπόσχεται, όπως και τα προηγούμενα χρόνια με τα δελτία τύπου, ότι θα  σας προστατεύσει, ενώ στην ουσία έχει επιφορτιστεί να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της αμιγούς κατοικίας στο δυσμενέστερο με μοναδικό σκοπό να δώσει οριστική λύση στις κυκλοφοριακές ανάγκες του Mall, του υπουργείου Παιδείας, της ΟΤΕ ACADEMY αλλά και όμορων Δήμων Λυκόβρυσης – Πεύκης και Ηρακλείου οι οποίοι για να προστατέψουν τους δημότες τους έχουν αποκλείσει, εδώ και κάτι χρόνια με απλές κινήσεις την υπερτοπική, τη διαμπερή κίνηση και τη στάθμευση σε όλους του δρόμους τους, εκτρέποντας όλα αυτά στο Ψαλίδι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet