“Η Κασταλία”: “Πότε θα αντικατασταθούν τα ρυπογόνα δημοτικά λεωφορεία;”
Ποιότητα Ζωής

“Η Κασταλία”: “Πότε θα αντικατασταθούν τα ρυπογόνα δημοτικά λεωφορεία;”

O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου “Η Κασταλία” έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που έχει αποστείλει από τις 18 Δεκεμβρίου 2014 προς τον δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Κυκλοφορίας και το Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Θέμα:. Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την ερώτηση που υπέβαλε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Οκτωβρίου 2014, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Διακολιού, σχετικά με τη Δημοτική Συγκοινωνία του Αμαρουσίου, αλλά και την τοποθέτηση, επί του ίδιου θέματος, του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Κυκλοφορίας κ. Γεωργίου Ζήκου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου 2014, θα θέλαμε, ως Δ.Σ. του «Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ” να τοποθετηθούμε και εμείς, από την πλευρά μας, στο θέμα αυτό, αλλά και να υποβάλουμε δυο ερωτήματα στον κ. Ζήκο πρώτα, ως αρμόδιο, αλλά και στον κ. δήμαρχο και γενικότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.

Συμφωνούμε με την κ. Διακολιού να αυξηθούν τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο (κανείς δεν θα ήθελε βέβαια να κυκλοφορούν οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας με ένα ή δύο επιβάτες), επισημαίνουμε όμως ότι η αύξηση των δρομολογίων, με τα παρόντα οχήματα, θα σήμαινε, εκτός των άλλων, αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης.

Εμείς λοιπόν θεωρούμε, ως προτεραιότητα, την αντικατάσταση των επικίνδυνων, ρυπογόνων και θορυβωδών λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, που κυκλοφορούν σήμερα στο Μαρούσι, με νέα λεωφορεία αθόρυβα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, πράγμα άλλωστε που επανειλημμένα μας έχουν υποσχεθεί από την πλευρά του Δήμου (ο κ. Ζήκος συγκεκριμένα). Και επειδή ξέρουμε ότι θα ακούσουμε, για άλλη μια φορά, περί της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης χρημάτων, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Ζήκο την υπόσχεσή του ότι τόσο τα έσοδα από το εισιτήριο, που θα πλήρωναν οι μη δημότες όσο και τα έσοδα από τις διαφημίσεις που θα έμπαιναν στα λεωφορεία, επρόκειτο να διατεθούν για την αγορά νέων λεωφορείων. Και να ρωτήσουμε τον κ. Ζήκο αλλά και κάθε αρμόδιο:

1. Τώρα που τα έσοδα αυτά υπάρχουν, γιατί δεν διατίθενται για την αγορά των νέων λεωφορείων που είναι τόσο απαραίτητα από κάθε άποψη;

2. Πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή το πρόβλημα των παλαιών, επικίνδυνων και ρυπογόνων οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας;

Θα παρακαλούσαμε να έχουμε, ως σύλλογος, στα παραπάνω ερωτήματα, μια συγκεκριμένη και επίσημη απάντηση.

Με εκτίμηση
Για το Δ. Σ.
    Η πρόεδρος                                           Ο γεν. Γραμματέας

Δήμητρα Κρεκούκια                 Χρήστος Παπαζλιώτης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet