Και τρίτη πεζογέφυρα στο Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Και τρίτη πεζογέφυρα στο Μαρούσι

Το πράσινο φως για να προχωρήσει η κατασκευή της τρίτης κατά σειρά πεζογέφυρας επί της Λεωφ. Κηφισίας, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, εγκρίνοντας την υποβολή στην Περιφέρεια Αττικής πρότασης για να ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, ¨η ολοκλήρωση των δύο υφιστάμενων πεζογέφυρων κατέστη εφικτή έπειτα από πολύχρονες προσπάθειες του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, προκειμένου να καμφθούν τα όποια εμπόδια και να εξευρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση, δίνοντας λύση στο αίτημα για ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων του Αμαρουσίου από την μία πλευρά της πόλης στην άλλη”.

Πλέον, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ανοίγει ο δρόμος για να υποβληθεί πρόταση στην Περιφέρεια προκειμένου το έργο με τίτλο «Ανισόπεδη διάβαση πεζών στην περιοχή ισόπεδου κόσμου Λεωφ. Κηρίας – Ερυθρού Σταυρού – Καρέλλα στο Μαρούσι Αττικής» να ενταχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Το έργο, που έχει εγκριθεί ήδη από το 2008 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, φέρει εγκεκριμένη μελέτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορά στην κατασκευή πεζογέφυρας (άνω διάβασης) που θα ενώνει τις δύο πλευρές της Λεωφ. Κηφισίας, στο ύψος του ισόπεδου κόμβου με τις οδούς Ερυθρού Σταυρού και Καρέλλα στο ύψος του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Με την ευκαιρία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία και τρίτης πεζογέφυρας στο Μαρούσι, ένα έργο που θα συνδέσει τις δύο πλευρές της πόλης μας και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης για κατοίκους και επισκέπτες σε ένα πολυσύχναστο σημείο επί της Λεωφ. Κηφισίας. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν»”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet