Κι άλλο τροχαίο στην οδό Φραγκοκλησιάς, μετά τη διάνοιξη της οδού
Ποιότητα Ζωής

Κι άλλο τροχαίο στην οδό Φραγκοκλησιάς, μετά τη διάνοιξη της οδού

Ο κάτοικος Πολυδρόσου Αμαρουσίου Παναγιώτης Πάντος, ο οποίος έχει ασχοληθεί αναλυτικά με το θέμα των επιπτώσεων από τη διάνοιξη της οδούς Φραγκοκλησιάς, στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, επανέρχεται στο θέμα και -με αφορμή πρόσφατο τροχαίο ατύχημα στην περιοχή- ζητεί την πραγματοποίηση συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ανοιχτή επιστολή του ο συγκεκριμένος κάτοικος αναφέρει:

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου,

Σήμερα 6 Απριλίου 2014, το μεσημέρι, περίπου στις 14:30, συγκρούστηκαν στη διασταύρωση των οδών Φραγκοκλησιάς και Ακακιών δύο οχήματα, ευτυχώς μονό με υλικές ζημίες, όπως μπορείτε να δείτε στις συνημμένες φωτογραφίες.  

Το περιστατικό είναι ένα ακόμη ατύχημα, σε σειρά άλλων, μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης τον περασμένο Οκτώβριο, χωρίς καμία κυκλοφοριακή μελέτη και μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας και της ταχύτητας των οχημάτων στα 30 km/h, που είναι το όριο που ισχύει λόγω των σχολείων.  

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η πορεία του ενός αυτοκίνητου είναι ακριβώς προς το παρακείμενο περίπτερο στο οποίο δεν προσέκρουσε λόγω των χαμηλών ταχυτήτων κατά τη σύγκρουση.

Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως της Παρασκευής και του Σαββάτου, οχήματα διαφόρων τύπων (δίκυκλα, μικρά αυτοκίνητα, τζιπ κ.λπ.) διασχίζουν την οδό Φραγκοκλησιάς  με ταχύτητες μεγαλύτερες και των 100 km/h.

Η οδός Φραγκοκλησιάς πλέον δεν αποτελεί οδό ήπιας κυκλοφορίας σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, αλλά κύρια οδική αρτηρία με επιβαρυμένη κυκλοφορία 17.500 οχήματα/24h και βαρείες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στους κατοίκους της.

Το δυστύχημα είναι αναμενόμενο να συμβεί με βάση τα στατιστικά στοιχεία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι ευθύνες όλων για τη γνωστή και απαράδεκτη αυτή κατάσταση μέχρι και σήμερα είναι δεδομένες. Άμεσα θα πρέπει να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο (ν. 3852/2010 άρθρο 67, σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν το ζητήσει το ένα τρίτο 1/3 τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας) ως μοναδικό θέμα και να απαιτηθεί λύση πριν να σημειωθεί θανατηφόρο περιστατικό.

Ευχαριστώ

Παναγιώτης Α. Πάντος      

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet