Κ. Ρώτας: Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Ψαλίδι έχει υπογραφή Γ. Πατούλη
Ποιότητα Ζωής

Κ. Ρώτας: Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Ψαλίδι έχει υπογραφή Γ. Πατούλη

«Η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Ψαλιδίου έχει υπογραφή από τη διοίκηση Πατούλη» τονίζει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Αμαρουσίου, Κώστας Ρώτας, απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος επισημαίνει:

Η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Ψαλιδίου έχει υπογραφή από τη διοίκηση Πατούλη

Με αφορμή τη δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, κ. Μαγιάκη, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το 2008, για πρώτη φορά εκπονήθηκε κυκλοφοριακή μελέτη για την Π.Ε. Ψαλιδίου στο σύνολό της.

Εκείνη η μελέτη έλαβε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούσαν το έτος 2008. Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ακυρώθηκε από το ΣτΕ, μετά από προσφυγή συμπολίτη μας για τυπικούς λόγους (δεν είχε δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης).

Από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε από το ΣτΕ η ακύρωση της απόφασης του 2008, που αφορούσε στην έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης, η υπεύθυνη διοίκηση του Δήμου προχώρησε άμεσα στην επανέγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης μέσω της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να μην διαταραχτεί η ομαλή κυκλοφορία της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι, εάν η διοίκηση του Δήμου δεν προωθούσε την έγκριση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ήταν υποχρεωμένη να επαναφέρει την περιοχή στο καθεστώς πριν το 2008, όπου δεν υπήρχε καμία ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη. Με λίγα λόγια, ένα καθεστώς «αναρχίας».

Το θέμα ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πλειοψηφία. Ο Νόμος, επειδή το θέμα αφορούσε σε κανονιστική πράξη, απαιτεί την ενισχυμένη πλειοψηφία.

Η ανευθυνότητα αυτών που παρευρέθηκαν κατά τη συζήτηση της έγκρισης των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, φάνηκε με την ψήφο τους να δηλώνουν «παρών». Ξεχνώντας την ουσιαστική σημασία της αντιπολίτευσης, αποφάσισαν να παίξουν τον ρόλο του «επαναστάτη χωρίς αιτία» και να εκμεταλλευτούν την απουσία συμβούλων της συμπολίτευσης λόγω καλοκαιρινών αδειών, μη σκεπτόμενοι τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε για την περιοχή η μη έγκριση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ας σκεφτούν λοιπόν, ποια η ευθύνη τους απέναντι στους συμπολίτες μας που τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, όταν όντας «παρόντες» έριχναν ευθύνες σε «απόντες», ώστε να καλύψουν την αδυναμία τους και τις πραγματικές προθέσεις τους;

Οι ίδιοι οι κάτοικοι που πληροφορήθηκαν για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης δυσανασχέτησαν όταν είδαν ότι δεν υπήρξε μια συνεργασία από όλες τις πλευρές, ήτοι ο αρνητικός ρόλος που έπαιξε -άλλη μια φορά- η αντιπολίτευση σε ένα τυπικό θέμα όπως αυτό.

Η υπεύθυνη διοίκηση του Δήμου ήδη έχει συγκεντρώσει -από το 2008 και μετά- στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει στο διάστημα αυτό κι επηρεάζουν τη μελλοντική επικαιροποίηση των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η μελέτη αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Να σημειωθεί ότι επανειλημμένα η διοίκηση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι θα φέρει στο προσεχές διάστημα τη νέα επικαιροποιημένη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, έχοντας λάβει υπόψη τις τοπικές συνθήκες και τις απόψεις των φορέων της περιοχής.

Ας αναλογιστούμε ξανά ότι η κυκλοφοριακή αυτή μελέτη, που έγινε πρώτη φορά στα χρονικά από τη διοίκηση Πατούλη, αποτελεί ένα μικρό μέρος του συνόλου του έργου της, παίρνοντας επανειλημμένα την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς για την αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, με τη νοοτροπία της μικροπαραταξιακής πολιτικής, θα παραμείνει στα ίδια έδρανα που έχει ήδη θητεύσει τόσα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet