Κ. Ρώτας: Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των ΧΕΥ σε χώρους υπερτοπικής λειτουργίας
Ποιότητα Ζωής

Κ. Ρώτας: Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των ΧΕΥ σε χώρους υπερτοπικής λειτουργίας

Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου για την αποτροπή της τσιμεντοποίησης του ΧΕΥ Κύμης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Είμαστε Μαρούσι, υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Κώστας Ρώτας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Αρχικά, θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψαλιδίου για την πρωτοβουλία ως προς την απόκτηση του ΧΕΥ της Λ. Κύμης από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Είναι προφανές ότι, τέτοιου είδους διαμαρτυρίες έχουν στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά και των οργάνων της Διοίκησης.

Οι θέσεις της παράταξής μας έγιναν γνωστές στο Δ.Σ. του Συλλόγου στη συνάντησή μας τον περασμένο Μάρτιο και ταυτίζονται με αυτές του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Είναι γεγονός, ότι η πόλη μας έχει δεχτεί επιθέσεις από την εγκατάσταση υπερτοπικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα σε χώρους που είχαν απαλλοτριωθεί για άλλους σκοπούς.

Η κατάσταση αυτή, με την ανοχή της τοπικής διοίκησης έφερε το Μαρούσι να γίνει μια πόλη δεκτική στην υπερτοπική κυκλοφορία, στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, ενώ ταυτόχρονα έγινε εχθρική στους μονίμους κατοίκους της που τα προηγούμενα χρόνια επένδυσαν στην πόλη μας για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Η πόλη μας είναι πρωταθλητής των απαλλοτριώσεων για δραστηριότητες υπερτοπικού χαρακτήρα.

Πρόσφατα, ο χώρος του ΧΕΥ Νερατζιωτίσσης μετετράπη σε κτίριο γραφείων.

Μπορούμε να μιλήσουμε για περισσή υποκρισία από τις διοικήσεις, αφού οι κάτοικοι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να το αποτρέψουν αυτό τελικά η κεντρική διοίκηση με την ανοχή της τοπικής δεν τους υπάκουσε.

Είναι προφανής πια η επιδίωξη της σημερινής κεντρικής διοίκησης να πουλήσει σε επενδυτές και τα δύο εναπομείναντα ΧΕΥ στη Λεωφόρο Κύμης και στην οδό Διονύσου.

Ποιος ασχολείται με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, το ρυθμιστικό της Αθήνας που κάποτε μιλούσε για ισόρροπη ανάπτυξη στο λεκανοπέδιο όταν μάλιστα έχουν εγκατασταθεί υπουργεία στο Μαρούσι;

Οι χώροι αυτοί θα πρέπει να γίνουν χώροι υποστήριξης των κατοίκων της περιοχής μας ως ελάχιστο αντιστάθμισμα για την υποβάθμιση που έχει υποστεί η περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Ποιος δεν αναγνωρίζει ότι η οδός Διονύσου, που είναι σε περιοχή κατοικίας, έχει μετατραπεί σε απέραντο χώρο στάθμευσης των εργαζόμενων ή επισκεπτών του ΟΤΕ;

Ποιος δεν ζει καθημερινά την κυκλοφοριακή συμφόρηση των τοπικών οδών του Αγίου Θωμά και του Ψαλιδίου στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από τα γραφεία;

Ποιος δεν δυσφορεί όταν βλέπει συνέχεια αυτοκίνητα παρκαρισμένα έξω από το σπίτι του και τις ημέρες με αθλητικούς αγώνες;

Ποιος δεν νιώθει εκνευρισμό κι εγκατάλειψη όταν βρίσκεται στο δρόμο με μποτιλιάρισμα σε τοπικές οδούς από την υπερτοπική κυκλοφορία, που θα έπρεπε να υφίσταται στο βασικό οδικό δίκτυο;

Η αλήθεια είναι δυσάρεστη για κάποιους που λειτούργησαν με τον αυτόματο πιλότο.

Θεωρώ, ότι πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για τροποποίηση σχεδίου πόλης με χαρακτηρισμό που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων.

Για τον ΧΕΥ Κύμης, πρέπει να δουλέψουν από κοινού ο  Δήμος Αμαρουσίου με τον όμορο Δήμο Ν. Ηρακλείου καθώς τμήμα του βρίσκεται στα διοικητικά του όρια.

Θα πρέπει λοιπόν, ο χώρος αυτός και σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων να μετατραπεί σε χώρο ήπιας μορφής δημοτικών λειτουργιών, για χώρο αναψυχής και πρασίνου.

Πιστεύουμε ότι την τύχη της πόλης, πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας εμείς οι Μαρουσιώτες.

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε τη μετατροπή τους σε χώρους υπερτοπικής λειτουργίας που θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet