Οι προτάσεις των Συλλόγων για τη Διαδρομή Πεζών – Ποδηλάτων
Ποιότητα Ζωής

Οι προτάσεις των Συλλόγων για τη Διαδρομή Πεζών – Ποδηλάτων

Με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, για το έργο της «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων» οι δύο Σύλλογοι της περιοχής (Πολυδρόσου και Παραδείσου) απέστειλαν κοινή επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τους δημοτικούς συμβούλους, όπου εκφράζουν τις διαπιστώσεις τους.

Ειδικότερα, οι Σύλλογοι επισημαίνουν ότι “ο ποδηλατοδρόμος δεν έχει σχεδιαστεί να καταλήγει στους Σ.Σ. Νερατζιώτισας και Λ. Πεντέλης για μεγιστοποίηση της χρηστικότητάς του”. Ωστόσο, εκτιμούν ότι “η άμεση σύνδεση του υπό κατασκευή  ποδηλατοδρόμου είναι δυνατή τουλάχιστον στο ένα άκρο του προς τον Σ.Σ. Λ. Πεντέλης, με κατασκευή  επί της οδού  Φραγκοκλησιάς ενός τμήματος ποδηλατοδρόμου (ιδίων προδιαγραφών), μήκους περίπου 90 μέτρων, από την οδό Ευζώνων μέχρι το νέο τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης, που διαθέτει πεζοδρόμιο και ποδηλατοδρόμο από κατασκευής του (2014)”.    

Τέλος αιτούνται να υιοθετηθεί η πρότασή τους και ναπροχωρήσει η άμεση κατασκευή της σύνδεσης, παράλληλα με την εξέλιξη του κυρίως έργου, και παράλληλα να εξεταστεί η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου από την οδό Φαιάκων έως την οδό Νερατζιώτισσας και να ενταχθεί σε μελλοντικό έργο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet