Ο “γόρδιος δεσμός” της οδού Φραγκοκλησιάς
Ποιότητα Ζωής

Ο “γόρδιος δεσμός” της οδού Φραγκοκλησιάς

Ο κάτοικος του Πολυδρόσου Αμαρουσίου Παναγιώτης Πάντος, ο οποίος έχει κάνει πάμπολλες αναφορές και παρεμβάσεις σχετικά με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, με αφορμή το πρόσφατο ρεπορτάζ του enypografa.gr για το θέμα (Παραμένει… εμπόλεμο το μέτωπο της οδού Φραγκοκλησιάς), παραθέτει απόσπασμα από το τι ανεφέρθη για το θέμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου του 2015 στο Χαλάνδρι, αναφορά από το προαναφερόμενο ρεπορτάζ του ιστοτόπου μας, καθώς και δηλώσεις του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη για το ίδιο ζήτημα, από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Είναι γεγονός ότι από τις τρεις αυτές παρεμβάσεις εκείνο που προκύπτει είναι ότι η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς έχει αναδεχθεί σε “γόρδιο δεσμό” για τους εκπροσώπους των δύο Δήμων, με τους δημότες να καλούνται να πληρώσουν τις συνέπειες.

Η αναφορά στο Δ.Σ. Χαλανδρίου για την οδό Φραγκοκλησιάς

Παρέμβαση από κατοίκους έγινε και στο ζήτημα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην οδό Φραγκοκλησιάς. Στο θέμα εκπροσωπήθηκ,ε μέσω της προέδρου του κας Δάνου, και ο σύλλογος Προστασίας της Ρεματιάς. Το πρόβλημα προσδιορίστηκε κυρίως ως κυκλοφοριακό και περιβαλλοντικό.

Στις ανησυχίες των δημοτών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αποσαφήνισε ότι με απόφαση του ΣτΕ ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Είπε ότι σε όλα τα έργα από εδώ και πέρα, για να υπάρχει μία σωστή τεχνική προσέγγιση, θα παρακολουθείται συστηματικά και με επιστημονικές μεθόδους, η ωρίμανση τους, για να γίνονται οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό. Κάπως έτσι προέκυψε και η συγκεκριμένη απαγόρευση.

Επίσης δήλωσε πως είναι σημαντική η γνώμη και οι προτάσεις των ανθρώπων που μένουν εκεί και αποδέχθηκε την πρόταση του συλλόγου να τους παρουσιάσει τη μελέτη «Νέλα», που έχει γίνει πολύ παλιότερα, ΄ώστε να ξέρουν τι λέει΄. Επιπρόσθετα ο Κ. Γερολυμάτος είπε πως υπάρχει καλή συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, που το ζήτημα της Φραγκοκλησιάς τον εμπλέκει και αυτόν και ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του χώρου που μπορεί να φυτευτεί ανήκει στο Μαρούσι”.

Η αναφορά στο ρεπορτάζ του enypografa.gr

«΄Τι έπρεπε να κάνουμε εμείς; Να στήσουμε οδομαχίες;΄, αναρωτήθηκε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι η δημοτική αρχή του προσπάθησε να αποτρέψει τη διάνοιξη της οδού, αφού κάτι τέτοιο δεν ήταν υποχρεωτικό στην πρώτη φάση, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών -μάλιστα, αναφέρθηκε ότι ο ίδιος αντάλλαξε και «γαλλικά» με αντιδήμαρχο του γειτονικού Δήμου (σ.σ. εννοώντας τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνο Γερολυμάτο)- κάτι που ωστόσο δεν κατέστη εφικτό”.

Απόσπασμα από την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου

«΄Δεν θα επιτρέψουμε η οδός Φραγκοκλησιάς να γίνει δρόμος διπλής κυκλοφορίας. Το τμήμα της διαδημοτικής οδού που διέρχεται από το Μαρούσι θα είναι μονόδρομος με έξοδο προς τη Λ. Πεντέλης και με απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων΄, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση παράδοσης της οδού, μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξής της με δικαστική απόφαση του ΣτΕ”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet