Πλούσιος απολογισμός των «Φίλων του Δάσους»
Ποιότητα Ζωής

Πλούσιος απολογισμός των «Φίλων του Δάσους»

Την Κυριακή 9/02/2014, στη Βίλα Συγγρού, έλαβε χώρα η ετήσια συνάντηση των μελών του Συλλόγου των «Φίλων του Δάσους Συγγρού».

Μαζί με την καθιερωμένη κοπή της πίτας, διεξήχθη η Γενική Συνέλευση του Σωματείου, με την προσέλευση του κοινού να είναι για μια ακόμη χρονιά συγκινητική, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Η πρόεδρος Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, αφού απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, μίλησε για τις πλούσιες δραστηριότητες της προηγούμενης χρονιάς (τα κυριότερα σημεία των οποίων μοιράστηκαν και στους παρευρισκόμενους εντύπως). Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για την πυροφύλαξη -πάντοτε προτεραιότητα του Συλλόγου– ενισχυμένη πλέον με τη νέα υδροφόρα, δωρεά του κ. Δ. Κοπελούζου στο Σύλλογο, τις δενδροφυτεύσεις, την εκδήλωση για τους τετράποδους φίλους μας, σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς, την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των social media και με συμμετοχή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Κληροδοτήματος για μαθητές και τους αγώνες που δόθηκαν ενάντια στη συγχώνευση του ΙΓΕ με το ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Μα πάνω απ’ όλα, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, ανακοινώθηκε το πιο μεγάλο όνειρο των μελών του Συλλόγου που παίρνει σάρκα και οστά. Ειδικότερα, σε συνεργασία με το ΙΓΕ, αρχίζει να δημιουργείται μια Πρότυπη Γεωργική Βιβλιοθήκη στο Ινστιτούτο, που σκοπό έχει να υποστηρίζει και να εξυπηρετεί τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά προγράμματα του ΙΓΕ. Η δημιουργία και η ιστορική εξέλιξη της Βιβλιοθήκης συνδέεται με τις τύχες του Κτήματος. Η προσπάθεια θα υποστηριχθεί από τους «Φίλους του Δάσους», τόσο με ώρες εθελοντικής εργασίας στο τομέα της οργάνωσης, ταξινόμησης και καταλογογράφησης, όσο και με οικονομική υποστήριξη και προσπάθεια ανεύρεσης πόρων από χορηγούς.

Κομμάτι της βιβλιοθήκης θα είναι και η νέα Τράπεζα Σπόρων. Το ΙΓΕ, εδώ και χρόνια, μαζεύει αξιοσημείωτο υλικό σπόρων. Έτσι, λοιπόν, έγινε παραγγελία ειδικού επίπλου ως δωρεά από τον Σύλλογό, το οποίο θα μπορέσει να φιλοξενήσει πάνω από 1.000 σπόρους.

Η ομιλία έκλεισε με τις ευχαριστίες της προέδρου προς το ΙΓΕ για τη δημιουργική συνεργασία που είχαν τη χρονιά που πέρασε, στα μέλη του Συμβουλίου των «Φίλψν του Δάσους», καθώς και σε όλους –έναν προς έναν– όσοι προσέφεραν εργασία, μα και ουσιαστική στήριξη αυτή τη χρονιά, όπως και όλες τις προηγούμενες.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΙΓΕ Λ. Καζακόπουλος και ο διευθυντής του Γ. Μπαλωτής, στους οποίους προσφέρθηκε το πορτρέτο της ευεργέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού, φιλοτεχνημένο από το μέλος του Συλλόγου και εξαιρετική πορτρετίστα Ντόρα Κωνσταντοπαίδου, αφιλοκερδώς.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Βίλας, στη Γεωργική Βιβλιοθήκη με την Τράπεζα Σπόρων και στο Μουσείο Μελισσοκομίας. Τέλος, παρουσία μελών και φίλων, κόπηκε η πίτα για τη νέα χρονιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet