Σε “πάρκο κεραιών” μετατρέπεται το Νέο Τέρμα καταγγέλουν κάτοικοι
Ποιότητα Ζωής

Σε “πάρκο κεραιών” μετατρέπεται το Νέο Τέρμα καταγγέλουν κάτοικοι

“Στο δώμα της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Αυτοκρ. Ηρακλείου 41   & Μεγ. Αλεξάνδρου 13 τοποθετήθηκε, από ιδιοκτήτη, εν αγνοία των υπολοίπων συγκατοίκων, κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND, ΄καμουφλαρισμένη΄ σε καπνοδόχο”, αναφέρει κοινή ανακοίνωση-καταγγελία της Επιτροπής Κατοίκων Κατά της Εγκαταστάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας και του Εξωραϊστικού Συλλόγου στο Νέο Τέρμα “Ο Άγιος Ιωάννης”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι έχει  δρομολογηθεί η τοποθέτηση, εντός της εβδομάδας, και δεύτερης κεραίας, αυτή τη φορά της εταιρείας COSMOTE, στην ταράτσα της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Στρατ. Λέκκα 33. Και οι δύο κεραίες, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, βρίσκονται σε απόσταση 120 και 200 μέτρων από σχολεία και παιδική χαρά, αποστάσεις απαγορευτικές για την εγκατάστασή τους σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι κάτοκοικοι, “ο νέος νόμος δεν θέτει κανέναν περιορισμό, έτσι οι κεραίες είναι τυπικά νόμιμες, παρότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν είναι πολύ υψηλότερη από αυτή που ορίζουν οι επιστήμονες για την υγεία των παιδιών. Τα όρια που έχει θεσπίσει ο ελληνικός νόμος δεν ισχύουν  στην Ευρώπη”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Πολλές περιοχές κατάφεραν με τη συσπείρωση πολιτών να ξηλώσουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας (Περιστέρι, Ίλιον, Φιλοθέη). Μην αδιαφορείτε. Ο  κίνδυνος είναι αόρατος αλλά μεγάλος.  Ενημερωθείτε από το διαδίκτυο, απευθυνθείτε στον Δήμο, επικοινωνήστε μαζί μας (6944 998697, 6977 8574325, 6944 968009)”.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι και ο σύλλογος καλούν τους περιοίκους των παραπάνω γειτονιών σε ενημέρωση-συζήτηση την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στις 18:00, στην πλατεία Στρ. Λέκκα & Αθαν. Διάκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet