Στο Διοικητικό Εφετείο για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας η Μ. Διακολιού
Ποιότητα Ζωής

Στο Διοικητικό Εφετείο για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας η Μ. Διακολιού

Στις 9/1/2017 η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού παρακολούθησε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την εκδίκαση της αίτησης αναστολής που κατέθεσαν οι κ.κ.  Γαρδέλης,  Πάντος,  Πιτταρά, κατά της συνέχισης των οικοδομικών εργασιών ανέγερσης κτηρίου γραφείων στον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας.

Όπως ενημερώνει η σύμβουλος στη σχετική ανακοίνωσή της, από το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδείσου παρέστησαν οι κυρίες Προεστάκη και Κουφοπούλου και από τον σύλλογο Αγ. Φιλοθέης η κα Βερνάρδου.

Παρέμβαση υπέρ της συνέχισης των εργασιών άσκησε η επενδύτρια εταιρεία «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ Α.Ε.» και το ΤΑΙΠΕΔ,  που διενήργησε τη «σκανδαλώδη αγοραπωλησία», όπως αναφέρει η κα Διακολιού, η οποία επίσης σημειώνει τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της δίκης, πέραν των νομικών θεμάτων, τεκμηριώθηκε η βλάβη των κατοίκων από την ανέγερση του κτηρίου, κυρίως αναφορικά με την οικιστική, περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση της γειτονιάς του Αγ. Θωμά και των γύρω περιοχών. 

Ενδιαφέρουσα ήταν η υπερασπιστική γραμμή του ΤΑΙΠΕΔ, που επικαλέσθηκε παραδοχή εκ μέρους της ΥΔΟΜ Αμαρουσίου της δυνατότητας δόμησης των ΧΕΥ προ της «υπουργικής απόφασης Ταγαρά» (που μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι εκείνη πρώτη καθιέρωσε χρήσεις γενικής κατοικίας και όρους δόμησης στους χώρους των ΧΕΥ).

Δηλώνω τη συμπαράστασή μου στην προσπάθεια να εμποδιστεί η συνέχιση της υποβάθμισης της καθημερινότητας των Μαρουσιωτών, κυρίως του Αγ. Θωμά, της Αγ. Φιλοθέης, του Παραδείσου και του Πολυδρόσου,  αλλά και σε κάθε ατομική και συλλογική προσπάθεια ενεργών πολιτών που έχει στόχο τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet