Συνάντηση εκπροσώπων της Ενότητας με τον Γ. Σταθάκη για τη ΣΜΠΕ του Mall
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση εκπροσώπων της Ενότητας με τον Γ. Σταθάκη για τη ΣΜΠΕ του Mall

Αντιπροσωπεία της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της, Λευτέρη Μαγιάκη, τους δημοτικούς συμβούλους Πέτρο Κούκουζα και Αικατερίνη Ψάλτη και το μέλος της Συντονιστικής Σμ. Κιούση, συναντήθηκαν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 με τον υπουργό ΥΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη, για το θέμα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τη «νομιμοποίηση» του Mall.

Όπως μας ενημερώνει η παράταξη, η αντιπροσωπεία παρουσίασε στον υπουργό αναλυτικά τις θέσεις της παράταξης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και ζήτησε να μην γίνει αποδεκτή ως έχει. Επίσης, έθεσε και το θέμα της θεσμοθέτησης αντισταθμιστικών μέτρων για την, έστω και μερική, περιβαλλοντική, κοινωνική, και οικονομική αποκατάσταση της ζημίας που έχει προκληθεί στην πόλη.

Έγινε ακόμη αναφορά και στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη (ΧΕΥ, Κτήριο Κεραμικής, δημόσιοι χώροι, σκέπασμα Αττικής Οδού, υπογειοποίηση Κύμης, πεζογέφυρες), «που όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συμψηφισθούν με την υπόθεση του Mall», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

Η αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης κάλεσε τον υπουργό και την κυβέρνηση:

  • Να δικαιώσει τους πολύχρονους αγώνες των αγωνιστών του κινήματος κατά του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης.
  • Να καταγγείλει και να βάλει τέλος στη διαπλοκή.
  • Να εκπέμψει το μήνυμα ότι ο σεβασμός προς το αστικό περιβάλλον, η ποιότητα ζωής στις πόλεις, η περιουσία των πολιτών, η προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να θυσιάζονται υπέρ των επιχειρηματικών σχεδίων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
  • Να εδραιώσει το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα.
  • Να αποκαταστήσει, όσο γίνεται, με έργα, την άναρχη και βίαιη ανάπτυξη που επιβλήθηκε στο Μαρούσι τα τελευταία είκοσι χρόνια προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, με τις αποφάσεις κυβερνήσεων και τη συνεργασία αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός, όπως αναφέρει η Ενότητα, ενημέρωσε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις της παράταξης και ότι αναμένει σύντομα τις εισηγήσεις των υπηρεσιών για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από την πλευρά του υπουργείου.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet