Συνεργασία για το ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι
Κοινωνία

Συνεργασία για το ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού και η πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων ΡΟΗ, με πανελλαδική ενεργό δράση, Χριστίνα Φίλιππα, ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας με σκοπό τη διεκδίκηση, προς κάθε κατεύθυνση, της οικολογικής διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι, αλλά και την προστασία των ρεμάτων και ποταμών της πόλης.

Ο Σύλλογος ΡΟΗ, με το εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει σε όλους τους κλάδους που αφορούν επεμβάσεις στο χώρο των ρεμάτων, θα επικουρεί την παράταξη στη διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεων πολιτικής που διατυπώνει, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η πρώτη μας ενέργεια, στο πλαίσιο της επίτευξης του κοινού  στόχου, είναι η παράταξή μας Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή να απευθυνθεί στον δυναμικό Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου, για να ζητήσει τη συμβουλή και συμβολή του, αξιοποιώντας τη γνωστή και δεδομένη εμπειρία και ενεργητικότητα του Διοικητικού του Συμβουλίου και των μελών του» τονίζει σχετικά η κ. Διακολιού.

Ποια είναι η «ΡΟΗ»

Ο Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων ΡΟΗ έχει πλούσια πανελλαδική δράση για την προστασία των ρεμάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δράσεις του για την προστασία του ρέματος στον Ερασίνο, του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, του Ποδονίφτη, της Πικροδάφνης, και προσφάτως του Κηφισού.

Έχει προσφύγει πολλές φορές με επιτυχία (π.χ. Ποδονίφτης) δικαστικά κατά των διοικητικών πράξεων που καταστρέφουν τα ρέματα και τους ποταμούς, καθώς πιστεύει ότι το νερό είναι στοιχείο ζωής για κάθε πόλη και σημαντικός παράγοντας διατήρησης του οικοσυστήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet