Το όραμα για ένα Μαρούσι φιλικό και ανθρώπινο παρουσίασε ο Γ. Πατούλης
Ποιότητα Ζωής

Το όραμα για ένα Μαρούσι φιλικό και ανθρώπινο παρουσίασε ο Γ. Πατούλης

Τα «κλειδιά» της στρατηγικής της διοίκησης του Δήμου για ένα Μαρούσι – βιώσιμη πόλη υγείας και καινοτομίας, φιλική και «ανθρώπινη» αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνθέτουν την πόλη, παρουσίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης κατά την ομιλία του με τα βασικά σημεία που περιλαμβάνει το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2015-2019.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου παρουσιάζει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου παρουσιάζει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Ενώπιον απαρτίας της Επιτροπής, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία απαντά το επιχειρησιακό πρόγραμμα, που αφορούν στην πόλη και στην καθημερινότητα των κατοίκων της. Παρουσιάζοντας τις πολιτικές μέσα από τις οποίες το όραμα για το μοντέλο της πόλης – στόχος, αλλά και πώς αυτό είναι εφικτό μέσα στο δεδομένο δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, ο δήμαρχος Αμαρουσίου εστίασε στην αναγκαιότητα ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον όπως και στις ισχυρές βάσεις του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου.

«Αναζητούμε ρεαλιστικές κι εφαρμόσιμες λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα και διαπιστωμένες ανάγκες. Οραματιζόμαστε μια πόλη με έναν Δήμο αρωγό σε κάθε ουσιαστική αναπτυξιακή προσπάθεια και πρωτοβουλία που θα ενισχύει την τοπική οικονομία και θα δημιουργεί νέα εισοδήματα και νέες θέσεις εργασίας» επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Κάνοντας μία αναδρομή στην υλοποίηση μιας σειράς έργων ή παρεμβάσεων που ήδη έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου παρουσίασε τη στρατηγική για το μέλλον που βασίζεται στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της πόλης.

Αντιμετωπίζοντας τις αδυναμίες που υπάρχουν κυρίως όσον αφορά στο οικιστικό ζήτημα, «κλειδιά» στη στρατηγική αποτελούν το Συγκρότημα Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ΟΑΚΑ, οι οδικοί άξονες (Αττική Οδός, Λεωφ. Κηφισίας) και οι συγκοινωνίες, οι σημαντικοί χώροι πρασίνου (Δάσος Συγγρού, Κτήμα Μιμικόπουλου), το υπερτοπικό επιχειρηματικό κέντρο στους τομείς του Εμπορίου, της Υγείας, των Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, «προωθούνται ενέργειες για τη χρήση του ποδηλάτου κι άλλων πράσινων μορφών αστικών μετακινήσεων, τη δημιουργία δικτύου πράσινων ελεύθερων χώρων, τη διασύνδεση των γειτονιών μέσα από ένα δίκτυο πράσινων διαδρομών και την ενίσχυση της λειτουργικής τους αυτονομίας (με αθλητικές, κοινωνικές και πράσινες υποδομές)».

«Στόχος είναι η δημιουργία κλειστών διαδρομών που θα βασίζεται στην ένωση των χρήσεων υγείας, τουρισμού, αθλητισμού, πρασίνου και εμπορικών κέντρων σε μια διαδρομή με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά που θα αναδεικνύουν το Μαρούσι σε ιατρικό, αθλητικό, εμπορικό και τουριστικό προορισμό. Σε αυτή τη βάση στηρίζεται το όραμά μας για μία φιλική και “ανθρώπινη” πόλη, για ένα Μαρούσι Βιώσιμη πόλη, Υγείας και Καινοτομίας. Χτίζουμε όλοι μαζί το νέο Μαρούσι, μέσα και από τις προτάσεις κάθε πολίτη, που διαχρονικά μπορεί, πέρα από το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που ορίζει ο νόμος, να τις καταθέτει είτε ηλεκτρονικά είτε απευθείας στην υπηρεσία του Δήμου» κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Η Επιτροπή συνεδρίασε εν απαρτία παρόντων του προέδρου της και αντιδημάρχου Γιώργου Ζήκου και των μελών: Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Ηπειρωτών «Άγιος Γεώργιος», Θέατρο Διθύραμβος, Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών, Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος «Τα Ανάβρυτα», Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, ΣΕΠ Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων, Σύλλογος Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες», Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος», Εξωραϊστικός Σύλλογος Αναβρύτων Αμαρουσίου «Ο Άγιος Δημήτριος», Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Λέσβου, Σύλλογος «Αθμονέων», Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δωδώνη», Εκδρομικός & Περιηγητικός Σύλλογος Αμαρουσίου, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Το Νέο Μαρούσι», Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με αναπηρία «Αμαρυσία Εστία», Σύλλογος Πολυδρόσου, Σύλλογος «Πνοή», Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο Άγιος Ελευθέριος», Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Ζωοδόχος Πηγή» Ψαλίδι Αμαρουσίου, Σύλλογος Φίλων Δάσους Συγγρού, Εξωραϊστικός Σύλλογος Συνοικισμού Καρπαθίων και Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Καρλαύτης, Ρένα Χαλιώτη, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Βλαχοπιώτης, Νίκος Πέππας, Παναγιώτης Βραχνός, Δημήτρης Σμυρνής, Νίκος Κάββαλος, Στέφανος Τσιπουράκης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αθανάσιος Βελής, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Λευτέρης Μαγιάκης, Κατερίνα Ψάλτη, Μαρία Διακολιού, Πέτρος Κούκουζας, Δημήτρης Κουτσουβέλης, Ιωάννης Κορομπίλης και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Χρηστάκης. Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν, επίσης, δημότες και εκπρόσωποι συλλόγων.

Το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2015 – 2019 τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση μέχρι την 21η Αυγούστου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι καθ΄ όλο αυτό το διάστημα αλλά και διαχρονικά θα μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις – παρατηρήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] καθώς και στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου Αμαρουσίου.

Δείτε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet