Υπόμνημα στην Περιφέρεια από τον Σύλλογο “Η Κασταλία”
Ποιότητα Ζωής

Υπόμνημα στην Περιφέρεια από τον Σύλλογο “Η Κασταλία”

Υπόμνημα προς την Περιφέρεια Αττική απέστειλε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου “Η Κασταλία”, στο οποίο θίγει τα θέματα της αυξημένης διαμπερούς κυκλοφορίας στην πόλη, καθώς και αυτό της συνεχούς καταστροφής μεγάλων δένδρων, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.

Ακολουθεί το σχετικό υπόμνημα

Αρ. Πρωτ: 149/ 6-12-2014
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς την Περιφέρεια Αττικής

ΘΕΜΑ: Περιβαλλοντική Υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου του Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα:

1. Ιδιαίτερα αυξημένη ρύπανση (ατμοσφαιρική και ηχητική) που οφείλεται κυρίως στο πρόβλημα της διαμπερούς κυκλοφορίας (στο γεγονός δηλαδή ότι όλα τα πάσης φύσεως οχήματα (ακόμα κι αυτά που, από Δυτικά Προάστια, κατευθύνονται προς Μελίσσια) περνούν μέσα από το Κέντρο του Αμαρουσίου.

Προτείνουμε:

  • Να ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς (Αττική οδός-Υπουργείο) η μείωση των διοδίων της Αττικής οδού για κοντινές αποστάσεις (π.χ. πέντε χλμ. ή τριών εξόδων, όπως από Εθν. Οδό μέχρι Λ. Κηφισίας), δεδομένου ότι τα οχήματα που έρχονται από τα Δυτικά προάστια και κατευθύνονται στα Μελίσσια θα χρησιμοποιούσαν την Αττική οδό, αν το κόμιστρο ήταν χαμηλότερο.
  • Να μην διέρχονται από το Κέντρο του Αμαρουσίου ΜΜΜ που ρυπαίνουν. Να υλοποιηθεί επιτέλους η υπόσχεση που επανειλημμένα μας έχει δοθεί, ότι θα ανανεωθεί με αντιρρυπαντικά οχήματα ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
  • Να απομακρυνθεί επιτέλους η απαράδεκτη αυτή σήμανση, της συμβολής Τσαλδάρη και Θεμιστοκλέους, που κατευθύνει τα οχήματα που έχουν ως προορισμό την Αθήνα στο κέντρο του Αμαρουσίου.
  • Να οδηγούν προς Αθήνα (από Αγ. Κωνσταντίνου) δρόμοι παράλληλοι της Κηφισίας (Ιερού Λόχου, Διονύσου), για να μην «κατεβαίνουν» τα οχήματα στο φανάρι Αγ. Κωνσταντίνου – Κηφισίας.

2. Συνεχής καταστροφή μεγάλων δένδρων (πολλών αιωνόβιων) και επιβάρυνση του περιβάλλοντος με πλάκες και τσιμέντο (στο όνομα «αναπλάσεων» και μάλιστα «περιβαλλοντικών»(!)

Προτείνουμε:

  • Η όποια έγκριση της Περιφέρειας για κατασκευή έργων στο Μαρούσι να γίνεται κατόπιν ενδελεχούς εξετάσεως των περιβαλλοντικών επιπτώσεών τους.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος

Δήμητρα Κρεκούκια

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Χατζηαντωνίου 13 Μαρούσι, Τηλ. 210 8064848 e-mail :[email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet