1.720.000 ευρώ για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στον Άγιο Θωμά
Περιφέρεια Αττικής

1.720.000 ευρώ για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στον Άγιο Θωμά

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.720.000 ευρώ.

«Πρόκειται για το 5ο έργο που χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους η Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική προστασία του Αμαρουσίου», επισήμανε ο Γ. Καραμέρος. Μετά τη Νέα Λέσβο, το Πολύδροσο, το Ψαλίδι, το Στούντιο Άλφα, σειρά παίρνει ο Άγιος Θωμάς, περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που γειτνιάζει με χώρους υπερτοπικών χρήσεων (ΟΑΚΑ, Εμπορικά Κέντρα, Νοσοκομεία), αλλά στερείται δικτύου ομβρίων.

«Εντός του 2017», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «ακολουθεί η δημοπράτηση της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, ανεβάζοντας στο ποσό των 13.088.900 ευρώ τη συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι».

Το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στον Άγιο Θωμά έχει συνολικό μήκος 2.763 μέτρων και αποτελείται από 12 κύριους συλλεκτήρες που διέρχονται από τις εξής οδούς εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου: Ανδρομέδας (πρώην Ναυσικάς), Αγίου Θωμά, Ερατούς, Φαιάκων Νιόβης, Χωματιανού, Πρωταγόρα, Διαγόρα, Ζήνωνος Ελετάτου, Ζηρίδη, Νεύτωνος. Ως αποδέκτης, σύμφωνα με τη μελέτη του δήμου, χρησιμοποιείται το ρέμα Σαπφούς, από το όριο της Αττικής οδού έως το όριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς και τμήμα του μεταξύ των οδών Μυκηνών και Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Το έργο θα δημοπρατήσει και εκτελέσει ο Δήμος Αμαρουσίου και είναι υπεύθυνος για όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις και για κάθε επιπλέον δαπάνη μελετών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια στο Μαρούσι, έχουν ως εξής:

  • Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Αγίου Θωμά, 1.720.000 ευρώ.
  • Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Ν. Λέσβου, 600.000 ευρώ.
  • Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου, 1.920.000 ευρώ.
  • Δίκτυο απορροής ομβρίων περιοχής Στούντιο Άλφα, 1.758.900 ευρώ.
  • Δίκτυο αγωγών ομβρίων περιοχής Ψαλιδίου, 726.000 ευρώ.
  • Διευθέτηση ρέματος Σαπφούς, 6.324.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet