Παρέμβαση Ενότητας για την αλλαγή υψομέτρων στον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας
Ποιότητα Ζωής

Παρέμβαση Ενότητας για την αλλαγή υψομέτρων στον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας

Έγγραφη παρέμβαση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου έκαναν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, Κατερίνα Ψάλτη και Πέτρος Κούκουζας.

Συγκεκριμένα οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν από τα μέλη της Επιτροπής, που συζητούσε το θέμα της αλλαγής υψομέτρων στους πέριξ δρόμους του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, να ζητήσουν, πριν την απόφαση τους, έγγραφη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Όπως ισχυρίζονται η εισήγηση προς την Επιτροπή στην ουσία αλλάζει την υπουργική απόφαση Ταγαρά με την οποία δόθηκαν όροι δόμησης στον ΧΕΥ τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με την παράταξη, η απόφαση αλλαγής υψομέτρων θα έπρεπε να είχε ληφθεί πριν από την έκδοση -τον Ιανουάριο του 2016- από την Πολεοδομία Αμαρουσίου της άδειας δόμησης του κτηρίου των 5.000 τ.μ. στο εν λόγω ακίνητο.

Επιπλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να διερευνηθεί κατά πόσο στη συγκεκριμένη άδεια τηρήθηκαν οι όροι δόμησης της απόφασης Ταγαρά σε συνδυασμό με το ισχύον από το 1996 ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής.

Όπως ενημερώνει η παράταξη, η πρόταση των δημοτικών συμβούλων δεν έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στη διοίκηση. Ελήφθη η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας, και θα παραπεμφθεί προς επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, η δημοτική παράταξη του Αμαρουσίου σημειώνει ότι: «Η παράταξη μας καταγγέλλει ότι για την έκδοση της συγκεκριμένης άδειας, που έχει ήδη ανασταλεί η ισχύς της με γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από παρέμβαση μας στο ΥΠΕΝ και σχετικής ερώτησης του υπουργού Π. Σκουρλέτη, παραβιάσθηκε η νομοθεσία και έχει καταθέσει, προ καιρού, προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο. Προκαλεί όμως εντύπωση η άρνηση της διοίκησης να εξετάσει το θέμα σε βάθος και σε όλες τις πτυχές του. Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι και ποιους επιχειρεί να καλύψει».

Δείτε το κείμενο της παρέμβασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet