«Με απόλυτη ασφάλεια οι εργασίες για το πάρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης»
Ποιότητα Ζωής

«Με απόλυτη ασφάλεια οι εργασίες για το πάρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης»

Με απόλυτη ασφάλεια γίνονται οι εργασίες για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και αναπληρωτή δημάρχου Αμαρουσίου Σπύρο Σταθούλη.

Απαντώντας σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού αναφορικά με διακοπή εργασιών που αφορούν στο έργο (Επανέρχεται η Μ. Διακολιού στο θέμα του ΔΕΔΔΗΕ), ο κ. Σπ. Σταθούλης τονίζει ότι η μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί στον χώρο του εργοταξίου καμία εργασία σε βάθος μεγαλύτερο του ενός μέτρου, όπου βρίσκεται το δίκτυο καλωδίων της ΔΕΗ. Παράλληλα, σημειώνει ότι οι εργασίες που έχουν γίνει έως τώρα στο εργοτάξιο δεν επηρεάζουν την ασφάλεια του έργου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Οι εργασίες για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης γίνονται με απόλυτη ασφάλεια

Η εμμονή και δυστυχώς όπως αποδεικνύεται και ασχετοσύνη της κας Διακολιού να στηρίζει σε ανακριβή στοιχεία τις πολιτικές της απόψεις και την αντίθεσή της στην υλοποίηση ενός έργου πνοής για την πόλη, όπως είναι ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, με υποχρεώνει να επανέλθω, αν και δεν επιθυμώ τους διαλόγους χωρίς ουσία.

Στις νέες ανακρίβειες της, απαντώ τεκμηριωμένα κι επαναλαμβάνω ότι:

Πρώτον, ήταν απολύτως τυπική διαδικασία η αποστολή του εγγράφου από τον ΔΕΔΔΗΕ προς τον ανάδοχο του έργου, περί διακοπής των εργασιών. Τυπική και όχι ουσιαστική, αφενός γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί στον χώρο του εργοταξίου καμία εργασία σε βάθος μεγαλύτερο του ενός μέτρου, όπου βρίσκεται το δίκτυο καλωδίων της ΔΕΗ. Αφετέρου, γιατί πρέπει ο ΔΕΔΔΗΕ να είναι καλυμμένος πριν προχωρήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την μετατόπιση του δικτύου του, για να ξεκινήσουν στη συνέχεια τα έργα εκσκαφής στο εργοτάξιο από τον ανάδοχο εργολάβο. Τονίζουμε ότι η αίτηση για τη μετατόπιση του δικτύου έχει γίνει προς τον ΔΕΔΔΗΕ από τον Σεπτέμβριο του 2015. Κι εκκρεμεί.

Δεύτερον, αν δεν βιαζόταν να υποστηρίξει ανακρίβειες η κα Διακολιού κι ερχόταν να ενημερωθεί από τις υπηρεσίες μας για το τι είδους εργασίες έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί στον χώρο του εργοταξίου, θα της λέγαμε ότι μέχρι σήμερα:

  • Έχουν απομακρυνθεί τα περίπτερα.
  • Έχει αφαιρεθεί ο αστικός εξοπλισμός.
  • Έχουν μεταφυτευθεί δένδρα που υπήρχαν στον χώρο.
  • Έχει γίνει αποξήλωση των κυβόλιθων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα έργα του Δήμου

Όλες αυτές οι εργασίες είναι επιφανειακές και δεν επηρεάζουν την ασφάλεια του έργου, αφού το δίκτυο της ΔΕΗ βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο του ενός μέτρου και είναι προστατευμένο κι επιστρωμένο με άλλα υλικά. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και η μόνη που φαίνεται ότι δεν το γνωρίζει είναι η κα Διακολιού.

Τρίτον, επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά πως όλες οι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο του εργοταξίου, έχουν γίνει με απόλυτη ασφάλεια. Η εντολή της διοίκησης προς τον ανάδοχο είναι να τηρηθεί απόλυτα η νομοθεσία.

Τέλος, ως μέλος της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου διαβεβαιώνω ότι το έργο εκτελείται εντός των χρονοδιαγραμμάτων για τα οποία έχουν ενημερωθεί οι συμπολίτες μας.

Υ.Γ. Οι μειωτικές και απαξιωτικές αναφορές στην ανακοίνωση της κας Διακολιού περί «ομάδων παραπληροφόρησης» και «Σταθουλοπατούλη», χαρακτηρίζουν και στιγματίζουν αυτούς που της χρησιμοποιούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet