Ο Σύλλογος Πολυδρόσου για το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης
Ποιότητα Ζωής

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου για το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στην νέα παράταση που δόθηκε στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής της «βιοκλιματικής αναβάθμισης γειτονιών του Δήμου, μέσω κατασκευής διαδρομής πεζών – ποδηλάτων», κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος αναρωτιέται πώς θα αντιμετωπιστούν, μέχρι τη νέα ημερομηνία παραλαβής του έργου, μία σειρά ελλείψεων που ο ίδιος έχει εντοπίσει σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του έργου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου στις 19 Ιουλίου 2016 συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η νέα παράταση (6η κατά σειρά) ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής της «βιοκλιματικής αναβάθμισης γειτονιών του Δήμου, μέσω κατασκευής διαδρομής πεζών – ποδηλάτων».   

Με τη νέα παράταση πιθανολογείται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί σε χρήση στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι απαντήσεις του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Βασίλη Κόκκαλη, σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου & μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Γιάννη Κορομπίλη, σχετικά με την παραπάνω ημερομηνία παράδοσης δημιουργούν αμφιβολίες, αφού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σε μια πιθανή νέα παράταση λίγων ημερών στο επόμενο Δ.Σ.

Οι αναφορές και επισημάνσεις της δημοτικής συμβούλου κ. Μαίρης Διακολιού στις κακοτεχνίες και τις ελλείψεις του έργου, σε συνδυασμό με την παρέμβαση του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Πάντου στην αρχή της συνεδρίασης, προκάλεσαν την παρέμβαση του δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη ο οποίος έδωσε ρητή εντολή στον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών «… με εξώδικη διαδικασία αύριο προς τον εργολάβο και μέσω των υπηρεσιών για τα ερωτήματα που έχουν γίνει και οι υπηρεσίες να απαντήσουν τι άλλο υπάρχει και σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος…»  και στη συνέχεια σε εκτεταμένους διαξιφισμούς με την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο.

Είναι βέβαια ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε μέχρι τη νέα ημερομηνία παραλαβής του έργου πώς θα αντιμετωπιστούν τα θέματα της έλλειψης της μελέτης ανάλυσης της κυκλοφοριακής ροής στην περιοχή του έργου (Πολυδρόσου, Παραδείσου, Αγίου Θωμά), της έλλειψης πρόβλεψης σύνδεσής του με τα μέσα σταθερής τροχιάς  (σ.σ.: Πεντέλης & Νερατζιώτισσας), της έλλειψης συνοχής του διαδρόμου ποδηλάτων (διακόπτεται στη Λ. Κηφισίας και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου), της οδικής ασφάλειας (απαιτείται ειδική οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση), ιδιαίτερα για τους ποδηλάτες που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες (παιδιά έως 9 ετών, αρχάριοι ενήλικες, ηλικιωμένοι) και με βασικές δεξιότητες (παιδιά άνω των 9 ετών και έφηβοι έως 16 ετών, ενήλικες), της έλλειψης σχεδίασης διαβάσεων πεζών εγκάρσια της διαδρομής του έργου, των εκτεταμένων κακοτεχνιών και παραλείψεων συμμόρφωσης με τα υφιστάμενα αρχιτεκτονικά σχέδια και της επίλυσης του ζητήματος της πρόβλεψης θέσεων κάδων απορριμμάτων στις οδούς Σάμου και Πηγάσου στην περιοχή του Πολυδρόσου.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Παναγιώτης Αποστόλου

    Αγαπητέ Πρόεδρε,

    Εύχομαι οι συνεχείς παρεμβάσεις σας, να έχουν αίσιο αποτέλεσμα, από τη στιγμή που έχει ξεπεράσει τον ένα χρόνο η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.
    Επιπλέον, με την άδειά σας, θα ήθελα να αναφερθώ σε τέσσερα ακόμη ζητήματα της περιοχής μας, μη γνωρίζοντας τις ενέργειες του Συλλόγου.

    Λαϊκή αγορά.

    Μεταφέρεται σε τρεις δρόμους του Πολύδροσου ανά τετράμηνο.
    Κατά το παρελθόν ο τότε αντιδήμαρχος Δημήτρης Ιατρίδης, είχε προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, να παγιωθεί η Λαϊκή αγορά στην οδό Φραγκοκκλησιάς, μεταξύ των οδών Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και Σάμου.
    Θα ήθελα την άποψη του ΔΣ του Συλλόγου μας, διότι φρονώ ότι θα ήταν μια σωστή λύση.

    Πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Φραγκοκκλησιάς, μεταξύ των οδών Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και Σάμου.

    Αυτό το τμήμα του δρόμου, είναι εξόχως επικίνδυνο για τους πεζούς, από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη πλησιέστερη είσοδος ή έξοδος των πεζών. Ειδικότερα το βράδυ, από τη στιγμή που και ο φωτισμός είναι πολύ χαμηλός.
    Ωστόσο, θα μπορούσε να κατασκευασθεί μια πλάκα πεζοδρομίου από την μια ή την άλλη πλευρά του δρόμου, προκειμένου να εξασφαλίζεται κατ΄ ελάχιστον η ασφάλεια των πεζών.

    Χώρος αναψυχής και κατασκευή μικρού θεάτρου.

    Κατά την προεκλογική περίοδο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου σε συγκέντρωση των κατοίκων του Πολύδροσου, στο σημείο διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς με την Λεωφόρο Πεντέλης, είχε υποσχεθεί ότι αυτή η σύνδεση θα ήταν μιας κατευθύνσεως. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε.
    Είχε υποσχεθεί επίσης, ότι το οικόπεδο που γειτνιάζει με την Αττική οδό και το σημείο της διάνοιξης, που δόθηκε στον Δήμο ως αντισταθμιστικό όφελος, θα δημιουργούταν χώρος αναψυχής των κατοίκων και μικρό θεατράκι με λίγες εξέδρες για παιδικές παραστάσεις.
    Παρά ταύτα, ο χώρος παραμένει όπως ήταν και δέχεται διάφορα μπάζα.

    Κατασκευή ταρτάν στο γήπεδο Τριφυλλιακού.

    Κατόπιν και δικών μου ενεργειών, δόθηκε η υπόσχεση από την δημοτική αρχή, αλλά αποφασίσθηκε και σε Δ/Σ αυτής, η αλλαγή του ταρτάν του ανοικτού γηπέδου του Τριφυλλιακού, ευρισκομένου στο τέλος της οδού Φραγκοκκλησιάς. Γιατί, το υπάρχον χαλασμένο ταρτάν εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού των παιδιών του Πολύδροσου που αθλούνται σε αυτόν τον χώρο.
    Ωστόσο, παρ΄ ότι αυτή η κατασκευή είχε ενταχθεί στο σχεδιασμό του Δήμου, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι.

    Κύριε Πρόεδρε,
    σημειώστε παρακαλώ και το τεράστιο έργο των όμβριων υδάτων που κωλυσιεργεί και δεν εκτελείται. Απλά να παραδειγματισθούμε από τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα στην Σταμάτα και τον Άγιο Στέφανο, όπου λόγω της μεγάλης νεροποντής, καταστράφηκαν περιουσίες και ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

    Να σας ευχαριστήσω για την υπομονή σας

    Με εκτίμηση

    Παναγιώτης Αποστόλου

    Κάτοικος Πολυδρόσου επί της οδού Ροδοδάφνης

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet