Σε εξέλιξη έργα ασφαλτόστρωσης & συντήρησης οδοστρώματος στο Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Σε εξέλιξη έργα ασφαλτόστρωσης & συντήρησης οδοστρώματος στο Μαρούσι

Εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιούνται στη διαδημοτική οδό Βύρωνος επέβλεψε σήμερα, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Οι εργασίες εντάσσονται στο συνολικό προγραμματισμό εργασιών οδοποιίας και αποκατάστασης του οδοστρώματος, σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης και σε σημεία όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί σημαντική φθορά.

Η οδός Βύρωνος είναι μια διαδημοτική οδός αυξημένης κυκλοφορίας που συνδέει τον Δήμο Αμαρουσίου, τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τον Δήμο Ηρακλείου, και, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων όλων των κατοίκων-επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, έχει επισημάνει επανειλημμένως στην Περιφέρεια Αττικής την αναγκαιότητα ανακατασκευής της οδού Βύρωνος, προκειμένου να προγραμματίσει και να διαθέσει τα σχετικά κονδύλια για την ασφαλτόστρωσή της ως κεντρικού οδικού άξονα. Επιπρόσθετα, έχει αιτηθεί στην Περιφέρεια Αττικής την άμεση ανακατασκευή της ασφαλτόστρωσης των δρόμων που ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητά της όπως: Πεντέλης, Περικλέους, Χατζηαντωνίου και Όθωνος, χωρίς, όμως, ανταπόκριση, παρά την επικινδυνότητα του τάπητα, λόγω φθοράς και ολισθηρότητας, σε κάποιες από αυτές.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος θεώρησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, ότι «ήταν μάταιο να περιμένει περαιτέρω» για την οδό Βύρωνος και προχώρησε στην ασφαλτόστρωση όλου του πλάτους της, «θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και δίνοντας οριστική λύση στο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών».

Εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν εντός των ημερών και στην οδό Ερυθρού Σταυρού, την οδό Γαρδέλη και την οδό Σωρού.

Κατά την επίσκεψή του, τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Β. Κόκκαλης και η προϊσταμένη Τμήματος Κατασκευής και Επίβλεψης Έργων, Ε. Μπαϊρακτάρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet