Εκ νέου απαντήσεις Δήμου Αμαρουσίου στον Σύλλογο Πολυδρόσου
Ποιότητα Ζωής

Εκ νέου απαντήσεις Δήμου Αμαρουσίου στον Σύλλογο Πολυδρόσου

Στα τελευταία ερωτήματα του Συλλόγου Πολυδρόσου αναφορικά με τα έργο ομβρίων στην περιοχή (Επιμένει στα ερωτήματα για το έργο ομβρίων ο Σύλλογος Πολυδρόσου) απαντά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος σημειώνει:

Επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά στα ερωτήματα που θέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου για να δώσουμε καθαρές απαντήσεις, το περιεχόμενο των οποίων δεν μπορεί να αντιληφθεί μόνον όποιος δεν θέλει.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι:

  1. Όλα τα στοιχεία για τον διαγωνισμό και τον ανάδοχο του έργου έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και εκεί έχει πρόσβαση κάθε πολίτης, όποια ιδιότητα κι αν έχει. Η Υπηρεσία μας δεν έχει να κρύψει τίποτα, όλα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο.
  2. Δεν προβλέπει η νομοθεσία ότι υπάρχει κώλυμα να συμμετέχει μια εργοληπτική εταιρεία σε έναν διαγωνισμό του Δήμου Αμαρουσίου ή οποιουδήποτε άλλου Δήμου, όταν την ίδια περίοδο εκτελεί ένα άλλο έργο στον ίδιο Δήμο.
  3. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της οδού Ακακιών στο Μαρούσι θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί το τμήμα του αγωγού που βρίσκεται στο Χαλάνδρι.
  4. Ο Δήμος Αμαρουσίου και οι υπηρεσίες του δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα συντονισμού με άλλες υπηρεσίες όμορων Δήμων. Αλλά και δεν μπορούν να λειτουργούν με βάση τους ρυθμούς των άλλων Δήμων, αλλά στη βάση των αναγκών της πόλης μας.
  5. Η μελέτη που εκπονήθηκε από τον ειδικευμένο μελετητή υδραυλικών έργων έλαβε υπόψη της τα δεδομένα που ίσχυαν την περίοδο που εκπονήθηκε και έλαβε την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας.
  6. Θα έπρεπε να μας δίνει συγχαρητήρια ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου για τη μελέτη που εκπονήσαμε ως Δήμος για την αντιπλημμυρική προστασία του Παραδείσου, μια μελέτη που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Κι όχι να μας μέμφεται που δεν την εκπονήσαμε μαζί με αυτήν του Πολυδρόσου. Αν θα έπρεπε να μέμφεται κάποιος, αυτός είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που έχουν την ευθύνη για την εκπόνηση των μελετών.  Σε κάθε περίπτωση το έργο θα δημοπρατηθεί αμέσως μόλις εγκριθεί η μελέτη και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Τέλος, συμφωνούμε απόλυτα για την ανάγκη να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας, για τον καλύτερο συντονισμό των έργων. Αυτή τη συνεργασία ο Δήμος Αμαρουσίου την επιθυμεί, αλλά φαίνεται ότι δεν την επιθυμούν κάποιοι πολιτικοί παράγοντες της Περιφέρειας, που παίζουν πολιτικά παιχνίδια και θεωρούν προσωπική τους υπόθεση τη διαχείριση των πόρων της Περιφέρειας και την ένταξη ή μη των έργων προς χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet