«Ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί τους ΧΕΥ και την Κεραμική»
Ποιότητα Ζωής

«Ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί τους ΧΕΥ και την Κεραμική»

Υπόμνημα για τους Χώρους Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) που λειτουργούν στο Μαρούσι κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, στο πλαίσιο συνάντησής τους για θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού καθώς και για την αύξηση του ποσοστού των πόρων που διατίθενται από το Πράσινο Ταμείο στους Δήμους από το 2,5% στο 10%. Παράλληλα, ζήτησε να παραχωρηθεί στον Δήμο Αμαρουσίου ο χώρος της Κεραμικής στη Λ. Κηφισίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου υποστήριξε ότι ο χώρος της Κεραμικής μπορεί να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία στο σημείο αυτό βιωματικού μουσείου, ενώ παράλληλα μπορούν να υπάρξουν δράσεις για σύγχρονες εφαρμογές ανάπτυξης του κλάδου της κεραμικής. Επιπλέον ως ζωντανό κύτταρο δημιουργίας πρότεινε ο χώρος να αξιοποιηθεί και ως «θερμοκοιτίδα πολιτισμού και κεραμικής τέχνης».

Ο υπουργός, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δήμο, επισήμανε στον κ. Γ. Πατούλη ότι αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση του και πρότεινε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία έτσι ώστε να διερευνηθεί το πλαίσιο με βάση το οποίο θα μπορούσε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου.

Ο κ. Γ. Πατούλης κατέθεσε στον υπουργό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου το οποίο, με ομόφωνη απόφαση, ζητεί την εκχώρηση στον Δήμο όλων των ΧΕΥ που λειτουργούν στα γεωγραφικά όριά του.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα με το αίτημα παραχώρησης έχει κατατεθεί και στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου διεκδικεί τους χώρους αυτούς από το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η πόλη του Αμαρουσίου που είναι επιβαρυμένη με μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες να επεκτείνει τα σημεία πρασίνου και να δημιουργήσει κοινόχρηστους – κοινωφελείς χώρους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet