Ελλείψεις στη ΜΠΕ επέκτασης του Golden Hall διατυπώνει η Ενότητα
Ποιότητα Ζωής

Ελλείψεις στη ΜΠΕ επέκτασης του Golden Hall διατυπώνει η Ενότητα

Ελλείψεις στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση του Golden Hall διαπιστώνει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 ο επικεφαλής της παράταξης Λευτέρης Μαγιάκης.

Ο κ. Λ. Μαγιάκης αφού εξήγησε με συντομία τους λόγους για τους οποίους η παράταξη μειοψήφησε κατά τη συζήτηση του ίδιου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στις 4 Αυγούστου 2016 πρόσθεσε ότι:

«Η μελέτη είναι ελλιπής σε ότι αφορά τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή και την εξέταση του θέματος της ζήτησης – προσφοράς στάθμευσης σε αυτήν, που απαιτείτο να παρουσιασθεί από τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία εγκρίθηκε το 2013. Το κόστος των μελετών, αλλά και των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων βαρύνει αποκλειστικά την αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ βαθμού».

Επισήμανε ακόμα ότι «οι δείκτες περιβαλλοντικής συμμόρφωσης που προβλέπονται από τις μελέτες δεν ελέγχονται ουσιαστικά από την Αυτοδιοίκηση».

Παράλληλα, πρότεινε, προκειμένου, όπως είπε, «να μην μείνουν στα λόγια οι απαιτήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου για αντισταθμιστικά οφέλη», το κυκλοφοριακό να χαρακτηρισθεί ως περιβαλλοντική ζημιά προκειμένου να γίνει χρήση του άρθρου 2 του Νόμου 4014 για την υποχρεωτική επιβολή αντισταθμιστικών τελών.

Τέλος, πρότεινε, ως ελάχιστη, όπως ανέφερε, αντιστάθμιση της ζημιάς που υφίσταται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον (αέριοι ρύποι), την επαναφορά του τέλους 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων που στεγάζονται στο Golden Hall που θεσπίστηκε το 2005 και καταργήθηκε το 2013.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet