Β. Κόκκαλης: Εκτίθεστε κα Διακολιού
Ποιότητα Ζωής

Β. Κόκκαλης: Εκτίθεστε κα Διακολιού

Σε έντονο ύφος απαντά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης στην τελευταία ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μαίρης Διακολιού για το έργο στη Φραγκοκλησιάς και τη βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών της πόλης (Για αοριστολογία κατηγορεί τη δημοτική Αρχή η Μ. Διακολιού).

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι η κα Μ. Διακολιού εμφανιζόμενη τώρα ως «τιμητής» της διαφάνειας «εκτίθεται», λαμβάνοντας υπόψιν τη θητεία της στη διοίκηση του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Τζανίκου.

Ακολουθεί η απάντηση του αντιδημάρχου:

Πρόκληση να εμφανίζεται τώρα η κα Διακολιού τιμητής των πάντων, ξεχνώντας τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Τζανίκου στην οποία ήταν μέλος. Εκτίθεται

Με μεγάλη έκπληξη, αλλά και ειλικρινή απογοήτευση, διαβάσαμε τη νέα δήλωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μ. Διακολιού, σχετικά με το έργο της Φραγκοκλησιάς και της Βιοκλιματικής στον Δήμο μας. 

Παρά την εμπεριστατωμένη απάντησή μας στα ερωτήματα που μας έθεσε, η κα Διακολιού εξακολουθεί να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος.

Έφτασε στο σημείο μάλιστα να αμφισβητεί ακόμα και το δικαίωμα του αντιδημάρχου να δίνει απαντήσεις για θέματα της αρμοδιότητάς του και να απαιτεί να είναι συνομιλήτρια μόνο του δημάρχου Γ. Πατούλη, προσβάλλοντας ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου, είναι μέλος.

Με την άδεια σας κα Διακολιού επιτρέψτε μας να σας απαντάμε, ως αρμόδιοι επί των θεμάτων που σας απασχολούν. Επιτρέψτε μας επίσης να σας επισημάνουμε ότι έχετε ασθενή μνήμη. 

Ξεχνάτε τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Τζανίκου, στην οποία ήσασταν μέλος. Δεν θυμόμαστε να διαμαρτύρεστε τότε, όταν οι πολίτες του Αμαρουσίου πλήρωναν από την τσέπη τους και χρεώθηκαν ακόμα και τα παιδιά τους, για να γίνουν πράξη έργα φαραωνικού τύπου, που εμπνεύστηκε η πρώην δημοτική αρχή.

Δεν ακούσαμε τη φωνή σας όταν για την κατασκευή των περίφημων κυβόλιθων του Αμαρουσίου γινόταν απευθείας αναθέσεις σε ακριβοπληρωμένα τεχνικά γραφεία, τα δάνεια έπεφταν βροχή και τελικά το έργο ήταν μια κακή κατασκευή, ενώ δεν έγινε ποτέ η παραλαβή του, από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Το να εμφανίζεστε τώρα ως τιμητής και να διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας, στο όνομα της διαφάνειας, αν μη τι άλλο σας εκθέτει στα μάτια των πολιτών του Αμαρουσίου, που έχουν και μνήμη και κρίση.

Η εμμονική σας άρνηση να δεχθείτε την αλήθεια αποδεικνύει ξεκάθαρα πως ο στόχος των παρεμβάσεών σας δεν είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών του Αμαρουσίου, αλλά να κερδίσετε πέντε λεπτά δημοσιότητας και να αποκτήσετε λόγο ύπαρξης στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης μας.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν «με πιο απλουστευμένο τρόπο γιατί ίσως να μην γίναμε κατανοητοί» πως η εκτέλεση όλων των δημοσίων έργων στον Δήμο μας πραγματοποιείται πάντα στο πλαίσιο των αρχών της νομιμότητας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, οι οποίες διέπουν τη δράση της δημόσιας διοίκησης και στις οποίες υπακούει απαρέγκλιτα η διοίκηση του Δήμου μας.

Το συγκεκριμένο έργο έχει την έγκριση όλων των ανεξάρτητων αρχών, πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς να επιβαρύνονται ούτε κατ΄ ελάχιστο οι δημότες του Αμαρουσίου.

Όσο για την αξίωση σας να πάρετε απαντήσεις μόνο από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη σας επισημαίνουμε τα εξής:

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία σας να βγείτε από την αφάνεια, αλλά επιτρέψτε μας, να μην τη συμμεριστούμε. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνει, για το καλό των δημοτών μας.

Προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει τον αγώνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Αμαρουσίου, την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και για την ισχυροποίηση του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας.

Δεν τον ψήφισαν οι Μαρουσιώτες για να δίνει απαντήσεις σε έωλες κατηγορίες που δεν έχουν την παραμικρή βάση, ούτε για να επιδίδεται σε έναν αδιέξοδο χαρτοπόλεμο. Αν θέλετε να συνεχίσετε τον χαρτοπόλεμο, βρείτε άλλους συνομιλητές. 

Ο κ. Πατούλης έχει αποδείξει έμπρακτα πως εμπιστεύεται όλους τους συνεργάτες του και τους θεωρεί ικανούς να διαχειρίζονται τα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet