«Άλλοθι στον εαυτό του προσπαθεί να δώσει ο κ. δήμαρχος» υποστηρίζει η Μ. Διακολιού
Ποιότητα Ζωής

«Άλλοθι στον εαυτό του προσπαθεί να δώσει ο κ. δήμαρχος» υποστηρίζει η Μ. Διακολιού

Συνεχίζοντας τον κύκλο αλληλο-ανακοινώσεων σχετικά με την καθυστέρηση στην υλοποίηση του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού απαντά στην τελευταία παρέμβαση του αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Σταθούλη (Σπ. Σταθούλης: Άλλοθι στον εργολάβο δίνει η Μ. Διακολιού), σχολιάζοντας:

Ο κ. δήμαρχος, για μία ακόμη φορά κρύβεται πίσω από την υπογραφή ενός από τους «αντ’ αυτού» του αντιδημάρχους, προκειμένου όχι απλώς να μην απαντήσει επί της ουσίας, όπως πάντα, άλλωστε, αλλά και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα δημιουργώντας συκοφαντικές κατασκευές.

Το γεγονός είναι ότι:

1) Ο κ. δήμαρχος εγγυήθηκε στους πολίτες ότι το έργο θα εκτελεστεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Όμως, πριν καν ξεκινήσει το έργο, σημειώνονται καθυστερήσεις, παρατείνοντας την ταλαιπωρία του κόσμου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όλες οι σχετικές εγγυήσεις περί τήρησης χρονοδιαγραμμάτων -ιδίως για τόσο μεγάλα έργα- είναι λόγια του αέρα.

2) Το ότι η «διοίκηση του Δήμου έγκαιρα ενημέρωσε τους κατοίκους και τον εμπορικό κόσμο της πόλης για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην ολοκλήρωση των εργασιών μεταφοράς του δικτύου της ΔΕΗ της πλατείας Ευτέρπης» δεν αναιρεί το γεγονός της παράτασης της ταλαιπωρίας τους. Και το ποιος είναι υπεύθυνος δεν αφορά τους εμπόρους, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες, κατοίκους που ταλαιπωρούνται, γιατί δεν ανακουφίζει το πρόβλημά τους στην πράξη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η διαπίστωση αυτή δεν δίνει άλλοθι για τις ευθύνες κανενός, όποιο όνομα κι αν έχει. Με αφήνει παγερά αδιάφορη το πώς λέγεται ο εργολάβος. Ο κ. δήμαρχος όμως, επικεντρώνοντας στο θέμα της ευθύνης στο όνομα του εργολάβου, προσπαθεί να δώσει άλλοθι στον εαυτό του, που εγγυήθηκε την έγκαιρη εκτέλεση όλων των εργασιών, ήτοι που με αδικαιολόγητη ευκολία εγγυήθηκε κάτι που δεν εξηρτάτο από τον ίδιο. Σε αυτό το σημείο επικεντρώνω την κριτική μου, όπως αρμόζει στη θεσμική μου θέση.

3) Συμφωνώ με τον κ. δήμαρχο ότι η χρησιμότητα του έργου δεν κρίνεται από το αν καθυστέρησε η μεταφορά των δικτύων ή όχι, και φυσικά είναι γνωστό ότι έχω δηλώσει (και επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία) την άποψή μου για την βλαπτικότητά του πριν ξεκινήσουν καν οι μεταφορές των δικτύων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο κ. δήμαρχος, διά του «αντ’ αυτού» του, προσπαθεί να μου αποδώσει ισχυρισμούς που δεν προέβαλα, για να απαντήσει σε αυτό που ο ίδιος απέδωσε ότι είπα και όχι σε αυτό που πράγματι είπα.

4) Κατά την ίδια έννοια, το γεγονός του ότι για ένα έργο δεν προβλέπεται (ακόμη) χρηματοδότηση δεν σημαίνει τίποτε για τη χρησιμότητά του. Χαίρομαι, λοιπόν που ο κ. δήμαρχος αναδιπλώθηκε για το θέμα της υπογειοποίησης του ΗΣΑΠ και έπαψε να συγκρίνει το Μαρούσι με το Σικάγο και το Τόκιο για να με αντικρούσει. Χαίρομαι επίσης που σταμάτησε να αντιτάσσεται στην ωφελιμότητα ή το τεχνικά εφικτό της υπογειοποίησης του ΗΣΑΠ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Του εύχομαι να καταλάβει ότι ένας δήμαρχος οφείλει να διακρίνει το μακροπρόθεσμο καλό για την πόλη του και να το επιδιώκει σχεδιάζοντας δεκαετίες μπροστά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet