1.900.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία Πολυδρόσου Αμαρουσίου
Ποιότητα Ζωής

1.900.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία Πολυδρόσου Αμαρουσίου

Εγκρίθηκε, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η σύναψη των όρων της προγραμματικής σύμβασης για το αντιπλημμυρικού έργο της περιοχής Πολυδρόσου Αμαρουσίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.920.000 ευρώ, έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου.

Το αντιπλημμυρικό έργο αφορά την κατασκευή του δικτύου ομβρίων της περιοχής Πολυδρόσου του Δήμου Αμαρουσίου και ειδικότερα επί των οδών Φραγκοκλησιάς, Σάμου, Στρ. Ρογκάκου, Ροδοδάφνης, Βαλτετσίου, Πηγάσου, Καψίλη, Κριεζή, Καρκαβίτσα και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, με συνολικό μήκος αγωγών ομβρίων 4.543,55 μ.

Ο Γ. Καραμέρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑττικήςΜιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Καραμέρος τόνισε:

«Το πρόβλημα ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους του Αμαρουσίου αλλά και του Χαλανδρίου. Η χειρότερη στιγμή ήταν τον Φεβρουάριο του 2013 όταν το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο που δημιουργήθηκε εγκλώβισε οδηγούς στο σημείο και μια νέα γυναίκα 23 ετών έχασε τη ζωή της από ανακοπή εντός του οχήματος.

»Με τη σημερινή απόφαση προχωράμε ένα σημαντικό έργο, που “θεραπεύει” το χρόνιο πρόβλημα των υπερχειλίσεων στην περιοχή και θα συνοδευτεί με πρόβλεψη για αντίστοιχο έργο στον προϋπολογισμό του 2016 και για την πλευρά του Πολυδρόσου στο Χαλάνδρι.

»Φέραμε το θέμα του Πολυδρόσου για πρώτη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο προ οκτώ μηνών, εφέτος τον Απρίλιο, ωστόσο ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είχε συμπληρώσει τον φάκελο της μελέτης του σε σχέση με τον τρόπο εκβολής των υδάτων.

»Μετά από σχετικές προσαρμογές που έγιναν όπως υπέδειξε στις υπηρεσίες του Δήμου το ΥΠΑΠΕΝ (με έγγραφο της 25ης Σεπτεμβρίου 2015) είμαστε σήμερα σε θέση να επισπεύσουμε ένα έργο, που σκοπό έχει την ανακούφιση όσων διαμένουν στις γύρω περιοχές.

»Καλούμε ως εκ τούτου τον Δήμο Αμαρουσίου που είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του έργου να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet