“Υπεύθυνη η νέα διοίκηση ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας”
Ποιότητα Ζωής

“Υπεύθυνη η νέα διοίκηση ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας”

Αποκλειστικά υπεύθυνη για την πώληση και τσιμεντοποίηση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας είναι η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου.

Η ανακοίνωση έρχεται εις απάντηση υπομνήματος που κατέθεσε στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αποκλειστικά υπεύθυνη η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και τσιμεντοποίηση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας

Με αφορμή τα όσα αναφέρουν σε υπόμνημα που κατέθεσαν στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δημοτικοί σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με την ανέγερση κτηρίου γραφείων στον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, αποκλειστικά υπεύθυνη για την πώληση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας σε κατασκευαστική εταιρεία είναι η νέα διοίκηση που τοποθετήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ από τη σημερινή κυβέρνηση. Το συμβόλαιο πώλησης του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο διεκδικούσε ο Δήμος Αμαρουσίου από το κράτος, έχει την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης, μέσω της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα του προέδρου του Α. Πιτσιόρλα. Ο κ. Μαγιάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς κομματικές σκοπιμότητες, δεν αναφέρουν το στοιχείο αυτό στο υπόμνημά τους.

Δεύτερον, η έκδοση οικοδομικής άδειας για κατασκευή κτηρίων γραφείων στο εν λόγω ακίνητο, θα μπορούσε να αποτραπεί αν η σημερινή κυβέρνηση προχωρούσε έγκαιρα στην ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης 3182/2015, με την οποία καθορίζονταν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης για το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο. Τη συγκεκριμένη απόφαση είχε καταγγείλει με ψήφισμά της η σημερινή διοίκηση του Δήμου και είχε ζητήσει την άμεση κατάργησή της με επιστολές που είχε αποστείλει. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκε ποτέ το αίτημά της από την Κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Υπεύθυνες, λοιπόν, για την παραμονή σε ισχύ της Υπουργικής Απόφασης 3182/2015 είναι οι κυβερνήσεις της χώρας από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά. Ευθύνη φυσικά φέρει και η προσκείμενη στον βασικό κυβερνητικό εταίρο δημοτική παράταξη του κ. Μαγιάκη, η οποία δεν άσκησε καμία πίεση για κατάργηση της Υ.Α. που σήμερα υποκριτικά καταγγέλλει.

Τρίτον, η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν έχει αλλάξει θέση όσον αφορά στα ακίνητα ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου. Τα ακίνητα αυτά θεωρούμε ότι δεν πρέπει να πωληθούν αλλά να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου και να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και των κατοίκων. Αυτό είναι το πάγιο αίτημά μας και θα το διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουμε.

Τέταρτον, η Πολεοδομία Αμαρουσίου σωστά χορήγησε έγκριση δόμησης. Αυτή είναι αρμόδια αφενός γιατί ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ο ιδιώτης αγοραστής και όχι το Δημόσιο αφετέρου γιατί αυτό προβλέπεται από τις διατάξεις του ΝΟΚ, Ν.4067/12 (ΦΕΚ 79Α/12) άρθρο 10 «κίνητρα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής σε πυκνοδομημένες και αστικές περιοχές».

Πέμπτον, η αποδοχή ή μη της δωρεάς του ιδιώτη επενδυτή πλέον προς τον Δήμο, ύψους 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Σουρή και Β. Σοφίας, δεν έχει καμία επίπτωση στην εξέλιξη της επένδυσης. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου με βάση το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, που δεν έχει αλλάξει με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν μπορεί να σταματήσει την κατασκευή των κτηρίων. 

Τα πραγματικά διλήμματα λοιπόν στα οποία πρέπει να απαντήσουμε είναι:

  • Θα αποδεχθούμε τη δωρεά των 100.000 ευρώ ή θα την αφήσουμε να χαθεί για να ικανοποιηθεί ένας στείρος κι αδιέξοδος ιδεολογικός εγωισμός;
  • Θα απαλλάξουμε τους κατοίκους του Αμαρουσίου από ένα οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η επισκευή του διατηρητέου του Δήμου μας ή θα πετάξουμε στα σκουπίδια τη χορηγία και θα τους φορτώσουμε το κόστος;
  • Θα αρνηθούμε μελλοντικά να εισπράξουμε τα ανταποδοτικά τέλη από τη λειτουργία των συγκεκριμένων γραφείων, εάν και όταν αυτά κατασκευαστούν, ύψους πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ετήσια βάση, για να ικανοποιήσουμε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις κάποιων;
Οι θέσεις του Δήμου Αμαρουσίου και της σημερινής δημοτικής Αρχής

Οι θέσεις της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου είναι ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες:

  1. Για την πώληση του ακινήτου (ΧΕΥ Νερατζιώτισσας) σε ιδιώτη επενδυτή και την κατασκευή στο συγκεκριμένο χώρο κτηρίου γραφείων, αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι αυτοί που υπέγραψαν την Υ.Α. 3182/2015 και όσοι είχαν την ευθύνη να την ακυρώσουν, μετά τα επίμονα αιτήματα που ως Δήμος θέσαμε. Καθώς και η σημερινή διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που πούλησε το ακίνητο, κόντρα στις δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης περί μη ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
  2. Διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε ακίνητο του Δημοσίου που βρίσκεται στα όρια της πόλης προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων.
  3. Ακόμη κι αν διαφωνούμε με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, οι υπηρεσίες του Δήμου είναι υποχρεωμένες να το εφαρμόζουν. Η επιλεκτική εφαρμογή των Νόμων είναι και παράνομη πράξη και πλήττει το κύρος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.
  4. Ως δημοτική Αρχή είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμη ιδιωτική χορηγία, αλλά και κάθε έσοδο που μας επιτρέπει να εκτελούμε έργα και να προσφέρουμε υπηρεσίες, χωρίς να επιβαρύνονται οι συμπολίτες μας. Εδώ και χρόνια άλλωστε βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία της δικής μας διοίκησης το Πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Μέσα από αυτό έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό και τις υποδομές του Δήμου, αξιοποιώντας το κοινωνικό μέρισμα που επιστρέφουν στην πόλη οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι. Χάρη στο πρόγραμμα αυτό έχουμε αποκτήσει, μεταξύ άλλων, δύο δημοτικά ασθενοφόρα, λεωφορεία για τη Δημοτική Συγκοινωνία μας, Πυροσβεστικό Όχημα για την Πολιτική μας προστασία, κ.λπ. Έχουν κατασκευαστεί με ιδιωτικές χορηγίες παιδικές χαρές, υπόγειοι χώροι στάθμευσης, skate park, κ.λπ. Ενώ έχει ενισχυθεί με σημαντικές οικονομικές χορηγίες το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με χιλιάδες προϊόντα το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.
  5. Τέλος, καλούμε την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα και να ασκήσει όλες τις δυνατότητες παρέμβασης που έχει στη σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να ανατραπούν απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις που υπονομεύουν την ποιότητα ζωής όχι μόνον στην πόλη μας, αλλά σε όλη τη χώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet