Την ανάκληση της απόφασης για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας ζητεί ο Γ. Πατούλης
Ποιότητα Ζωής

Την ανάκληση της απόφασης για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας ζητεί ο Γ. Πατούλης

Την ανάκληση της απόφασης για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και τη διεκδίκηση παραχώρησής του προς χρήση από τον Δήμο Αμαρουσίου ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, στην οποία αρχικώς του εξέθεσε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για τη βελτίωση του εθνικού πλαισίου διαχείρισης απορριμμάτων από τους δήμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, παραδίδοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης με την οποία καταγγέλλεται η απόφαση για τον καθορισμό των χρήσεων γης και των όρων δόμησης για τον ΧΕΥ Νερατζιώττισης που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης, ζήτησε την άμεση ανάκλησή της.

Στην υπ΄ αριθμ. 171/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλεται η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, η οποία εκδόθηκε χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η άποψη του Δήμου Αμαρουσίου και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα υπάρχοντα δεδομένα στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό αλλά και για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης που καθορίστηκαν, μεταξύ των οποίων, χρήσεις ξενοδοχείων, εμπορικών καταστημάτων, αναψυκτηρίων, ο κ. Πατούλης, ζήτησε την άμεση κατάργησή της.

Επίσης, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ζητείται:

  • «Η ακύρωση της πώλησης του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και η ματαίωση της οποιαδήποτε εκποίησης – ανάπτυξης και των υπόλοιπων ΧΕΥ που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου δεδομένου ότι η υπέρμετρη δόμηση στο Μαρούσι, έχει στερήσει από την πόλη ελεύθερους χώρους πρασίνου».
  • «Η διεκδίκηση των χώρων αυτών (ΧΕΥ) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου για την άμεση παραχώρηση τους από το ΤΑΙΠΕΔ προς τον Δήμο με σκοπό τη δημιουργία κοινόχρηστων – κοινωφελών χώρων και την επέκταση του πρασίνου της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet