“Να ακυρώσουμε στην πράξη την πώληση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας”
Ποιότητα Ζωής

“Να ακυρώσουμε στην πράξη την πώληση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας”

Κάλεσμα στους πολίτες του Αμαρουσίου να ακυρώσουν με αγώνα την πώληση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας κάνει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου.

Η παράταξη αντιτίθεται στην πώληση και «τσιμεντοποίηση» πέντε στρεμμάτων του χώρου, την οποία «χρεώνει» τόσο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και στη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αλλά και στις δημοτικές παρατάξεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθημερινά επιβεβαιώνει ότι έχει επιλεγεί από την άρχουσα τάξη να ολοκληρώσει τη βρώμικη αντιλαϊκή δουλειά που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Έτσι προχωράει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με δύο, τώρα φορείς. Δίπλα στο περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ συστάθηκε και το Ανεξάρτητο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων σύμφωνα με τους κοινούς στόχους συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής- Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. 

ΟΛΠ, Ελληνικό, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, συγκρότημα Αστέρα της Βουλιαγμένης, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΣΦΑ, Αεροδρόμιο Σπάτων, είναι μερικά από τα φιλέτα που ξεπουλάει η κυβέρνηση Τσίπρα, ανάμεσά τους και τα 5 στρέμματα του Χώρου Εγκατάστασης Εξυπηρέτησης (ΧΕΥ) στη Νερατζιωτίσσης.

Η παραπέρα τσιμεντοποίηση της πόλης μας, η παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας  της ζωής των κατοίκων, θυσία στον βωμό της στρατηγικής της άρχουσας τάξης  για προσέλκυση επενδυτών και μια «ανάπτυξη» προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας.

Ειδικότερα για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, δημοτική Αρχή και παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ δείχνουν το «δέντρο» για να κρύψουν το «δάσος» των ευθυνών κυβέρνησης, που διόρισε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, Ε.Ε. που προωθεί τις πολιτικές αυτές και μονοπωλιακών ομίλων που κερδίζουν από το ξεπούλημα.

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού αυτή την πολιτική υπηρετούν τόσο η δημοτική Αρχή – και ο ίδιος ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης– όσο και οι δημοτικές παρατάξεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που είναι ταγμένες και πίνουν νερό στο όνομα της «υγιούς επιχειρηματικότητας».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα, ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Φωτόπουλος,  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποκάλυψε τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τα συγκεκριμένα προβλήματα, καταδίκασε την απόφαση της συγκυβέρνησης και κάλεσε το Συμβούλιο και τους κατοίκους να απαιτήσουν:

  1. Την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του Ανεξάρτητου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
  2. Την επιστροφή του οικοπέδου για αποκλειστική χρήση προς όφελος του Λαού στην πόλη μας.

Αυτή είναι η μόνη ξεκάθαρη θέση που εμείς παλεύουμε. Τα υπόλοιπα που ακούγονται και γράφονται για διαπαραταξιακές συνεδριάσεις και «να συζητήσουμε όλοι μαζί να βρούμε λύση», είναι για να ρίξουνε – όλοι μαζί – στάχτη στα μάτια των κατοίκων και να κρύψουν τον ένοχο πίσω από τη σκόνη που σηκώνουν. Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου τις θέσεις της τις εκθέτει δημόσια και όχι πίσω από κλειστές πόρτες διαπαραταξιακών επιτροπών. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το αρμόδιο όργανο λήψης αποφάσεων και εκεί όποιος θέλει ας πάρει ανοιχτά θέση και όχι να κρύβεται πίσω από μισές «αλήθειες».

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε εργαζόμενους, σωματεία, αυτοαπασχολούμενους, τις λαϊκές οικογένειες της πόλης σε κοινό μέτωπο, να ακυρώσουν στην πράξη με την πάλη τους τις αντιλαϊκές πολιτικές συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να γίνει υπόθεση όλων η απαίτηση για ακύρωση της πώλησης. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν, υπάρχει ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής του σάπιου συστήματος που τρέφεται από τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου Λαού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet