Ερωτήσεις Μ. Διακολιού για Πολύδροσο – Παράδεισο & κεραία στη Φραγκοκλησιάς
Ποιότητα Ζωής

Ερωτήσεις Μ. Διακολιού για Πολύδροσο – Παράδεισο & κεραία στη Φραγκοκλησιάς

Ερωτήσεις για την κυκλοφοριακή μελέτη των περιοχών Πολυδρόσου – Παραδείσου, τη διάνοιξη της οδού Παραδείσου, καθώς και για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Φραγκοκλησιάς έθεσε προς τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι:

Για την κυκλοφοριακή μελέτη

Όπως γνωρίζουμε από τις υπηρεσίες του Δήμου, ο καθηγητής κ. Ματσούκης εκπόνησε κυκλοφοριακή μελέτη για τις περιοχές Πολυδρόσου και Παραδείσου Αμαρουσίου στα πλαίσια των αναγκών που δημιουργήθηκαν από την κατασκευή του έργου της κοινώς λεγόμενης «Βιοκλιματικής» για το οποίο είναι γνωστές οι αντιδράσεις που η παράταξή μας έχει εκφράσει.

Παράλληλα, εδώ και χρόνια έχει ψηφιστεί ο «Κανονισμός Λειτουργίας Πεζοδρόμων Παραδείσου Αμαρουσίου», ο οποίος ουδέποτε εφαρμόστηκε, χωρίς, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, να εξηγηθεί ο λόγος.

Επίσης, αυτή τη στιγμή, γίνεται η διάνοιξη της οδού Παραδείσου.

Ερωτάται:

  1. Ο Κανονισμός Λειτουργίας Πεζοδρόμων Παραδείσου Αμαρουσίου έχει ενταχθεί στην κυκλοφοριακή μελέτη του κ. Ματσούκη;
  2. Πότε η μελέτη του κ. Ματσούκη θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση;
  3. Η διάνοιξη της οδού Παραδείσου: α) θα γίνει ολοκληρωμένη (με υλοποίηση των απαλλοτριώσεων) ώστε να εξοικονομηθούν και οι θέσεις στάθμευσης που η διοίκηση υποσχέθηκε στους κατοίκους  μετά από τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες τους για αποκατάσταση των θέσεων στάθμευσης που απωλέσθηκαν με την κατασκευή ποδηλατοδρόμων, και αν όχι, γιατί; β) είναι δυνατό να συνοδευτεί παράλληλα και με διάνοιξη της οδού Άλσους προς ικανοποίηση σχετικού παγίου αιτήματος των κατοίκων και προς ενδεχόμενη εξοικονόμηση δημοτικών πόρων, καθώς ο εργολάβος, με τους τεχνίτες, τα υλικά και τα μηχανήματα βρίσκονται ήδη στην περιοχή; Αν όχι, γιατί;
Για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

Σε προηγούμενο Δ.Σ. έθεσα, αναφορικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Φραγκοκλησιάς, ερώτημα σχετικά με το αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα λάβουν εντολή από τη διοίκηση να διενεργήσουν αυτοψία ώστε:

  1. να μετρηθεί το ύψος του κτηρίου στο οποίο είναι εγκατεστημένη η κεραία και των υψών των γύρω της κεραίας κτηρίων και να δοθεί επίσημη βεβαίωση ή να υπάρξει επίσημη καταγραφή στα πρακτικά ότι η κεραία εκπέμπει (ή θα εκπέμψει) από σημείο χαμηλότερο των παρακείμενων κατοικιών και
  2. να μετρηθούν οι οριζόντιες αποστάσεις όλων των κοινωφελών εγκαταστάσεων από την κεραία και να δοθεί επίσημη βεβαίωση ή να υπάρξει επίσημη καταγραφή στα πρακτικά για το στοιχείο αυτό.

Η ερώτηση αυτή ουδέποτε συζητήθηκε, διότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. διαβεβαίωσε το Σώμα πως θα διαβίβαζε τα τεθέντα ερωτήματα ως αιτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες και θα ελάμβανε τις σχετικές απαντήσεις, τις οποίες θα ανακοίνωνε επισήμως.

Επανέλαβε δε, ότι ισχύει η δέσμευση της διοίκησης περί παροχής υποστηρικτικής συνδρομής στους κατοίκους προς επίλυση του θέματος.

Ερωτάται:

α) Αν η ερώτησή μου πράγματι διαβιβάστηκε από τον πρόεδρο στις αρμόδιες υπηρεσίες και πότε;

β) Τι απάντηση δόθηκε και αν δεν δόθηκε, για ποιο λόγο;

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet